Gündemİzmir HaberleriManşet

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İzmir gerçek belediyecilikle tanışacak

HABER/ Didar DEMİRCİ- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çiğli Havaalanı’nda düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’te konuştu. İzmir’de şu ana kadar 330 bin ziyaretçinin TEKNOFEST’te ağırlandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan “Festivalin her açıdan İzmir’e, Cumhuriyet’imizin 100. yılına layık bir etkinlik olacağına inanıyorum” dedi. Öte yandan gençlere önemli mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TEKNOFEST gençliğinin ayak seslerini içimizdeki gafiller duymasa da tüm dünya duyuyor, biliyor” mesajını verdi.

ERDOĞAN’DAN MUHALEFETE TEKNOFEST ÖNERİSİ

İzmir ve civar illerdeki vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gelin dünyanın en büyük havacılık uzay ve teknoloji festivalini tecrübe etme fırsatını kaçırmayın. Teknolojiye ilgi duyan tanıdıklarınızı teşvik edin. İmkanı olmayana gerekirse yarım edin destek olun ama bir yolunu bulup buraya gelerek; buradaki vizyonu, ufku, gayreti ve başarıyı mutlaka yerinde görün” çağrısında buluntu. Sözlerinin devamında ise muhalefete göndermede bulunan Cumhurbaşkanı, “İzmirli kardeşlerimizi davet ederken elbette şehrimizin yeni veya eski milletvekillerini unutmuyoruz. İleri teknolojiyi ülkemiz yerine 10 bin kilometre uzakta arayanları da buraya davet ediyoruz. Bitip tükenmeyen koltuk kavgalarına yalnızca bir günlük TEKNOFEST molası vermeleri kendileri adına büyük kazanç olacaktır” dedi.

İSTİSMAR SİYASETİ İLE GEMİSİNİ YÜRÜTENLERE…

Genel seçim sonuçlarını değerlendirerek önümüzdeki 31 Mart yerel seçimlere yönelik önemli mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmalarını şu şekilde tamamladı:

“Savunma sanayi hamlelerimizle birlikte ihracatımız da katlanarak artıyor. Savunma ihracatında bu yılki hedefimiz 6 milyar doları aşmaktır. Diğer alanlarda olduğu gibi savunmada da tam bağımsız Türkiye hedefine ulaşana kadar gece gündüz demeden çalışacağız. Son seçimlerde milletimize güven tazelemesiyle Türkiye’nin savunma atılımlarına dokunmaktan özellikle kifayetsiz muhterislerin heveslerini kursaklarında bıraktık. İktidara giden yolu milletin iradesi yerine FETÖ’den PKK’ya, terör örgütleriyle işbirliğinde arayanlara asla unutamayacakları bir ders verdik. Tavrımızı daima eser siyasetinden kullanarak ülkemizin önünde yepyeni pencereler açtık. İnşallah 31 Mart yerel seçimlerde bu başarıyı ileriye taşıyacağız. İzmir başta olmak üzere fetret devri yaşayan şehirlerimizin hak ettikleri hizmetlerle buluşmasını sağlayacağız. İzmirlinin iradesini çantada keklik görenlerin işi bundan sonra daha zor. İstismar siyaseti ile gemisini yürütenlere hep birlikte yeter diyeceğiz. İzmir’i gerçek belediyecilikle tanıştırmakta kararlıyız. Bu şehrin yatırım ve eser hizmet siyasetine ihtiyacı var. Bunu ancak biz yaparız. Bu noktada bir milat olmasını diliyorum.”