Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir’de: Bu şehri CHP zihniyetine teslim etmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İzmir'e geldi. Gündoğdu Meydanında 100 bin kişinin katıldığı mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21 yılda İzmir'e 449 milyar TL'lık yatırım yaptıklarının altını çizerek, "Biz İzmir'i bu CHP zihniyetine teslim etmeyeceğiz" mesajını verdi.

HABER/ Didar DEMİRCİ- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Gündoğdu meydanında halka seslendi. Binlerce insanın katıldığı mitingde yerel seçime yönelik önemli mesajların verildi. Mitinge; Türkiye Cumhuriyeti eski Başbakanı AK Partili Binali Yıldırım, AK Parti AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Cumhur İttifakı AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, AK Parti İzmir Milletvekilleri, AK Parti İzmir ilçe başkanları ve ilçe belediye başkan adayları katılım sağladı. 100 bin kişinin katıldığı mitingde Cengiz Kurtoğlu da kısa bir konser verdi. Mitingde vatandaşa seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir’in yatırım ve hizmetler noktasında yerel yönetimin eksiklikleri nedeniyle Türkiye’nin diğer şehirlerine göre geride kaldığının altını çizerek, “İzmir’i CHP zihniyetine teslim etmeyeceğiz” mesajını verdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: İZMİR İHMALLER PENÇESİNDE KALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gündoğdu Meydanı’nda vatandaşa seslendi. Yerel seçimlere yönelik önemli mesajlar veren Erdoğan, “Milli mücadelenin zafer şehri, Anadolu’nun bereket kapısı, Ege’nin incisi İzmir’de sizlerle olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bir gün sarılacak yaralar İzmir, sana yakışmıyor karalar İzmir. Düşmanı denize dökerek sadece başındaki kara bulutları değil, vatanın istiklali üzerindeki hain emelleri dağıtan İzmir’in yaralarını sarmaya az kaldı. 20 gün kaldı. 31 Mart akşamı İzmir bir başka güzel olacak. Ben buna inanıyorum. Bir asır önce düşmandan kurtuldu ama epeydir eser ve hizmet fukaralarından yakasını kurtaramadı. Tarih boyunca Ege’nin en ışıltılı en müreffeh şehri İzmir ihmallerin pençesinde kaldı. Türkiye gelişirken zenginleşirken bu şehir hak ettiğini yerel yönetimler açısından çok azını aldı. Hükümet olarak İzmir’e verdiğimiz destekler yereldeki umursamazlık ve beceriksizlik nedeniyle arzu ettiğimiz etkiyi göstermedi. Yüzlerine Atatürk maskesi takıp her dönem yan gelip yattılar. Yetmedi İzmirlinin can düşmanı olarak gördüğü terör örgütleriyle anlaşmalar yaptılar” sözlerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

BAY KEMAL’İN AHI BUNLARIN ÜZERİNDE

“Hepsinin yanında bir de çantada keklik gördükleri iradenizi açık artırmaya çıkardılar. Sizlerin oylarıyla meclise taşıdıkları kişiler neredeler? Bu seçimde sizlerin oyuyla seçilecek kişilerin bir kısmı yarın nerede olacak biliyor musunuz? Cumhur İttifakı bu konuda gayet şeffaftır. AK Partili ve MHP’li adaylarımızı bizzat çıkarttık sizlere takdim ettik. Peki CHP’nin demlendiği müttefikleri içinde böyle bir şeffaflık var mı? Yok. CHP sırtından belediyelere kimlerin taşınacağını biliyor musunuz? Hayır. Bize kaybettirmek için adaylara ne verdiklerinden ne vadettiklerinden haberdar mısınız? Hayır. İzmirlilere CHP seçmenlerine bu yapılan reva mı? CHP’nin başında güya bir genel başkan var ama ne yaptığı belli değil. Bu genel başkana gelen posta koyuyor giden posta koyuyor. Biz siyasetteki 40 yılı aşkın tecrübemizle aslında Özgür Efendiye bazı tavsiyelerde bulunabiliriz. Ama fikrimizi kendisine verip zayi etmek istemiyoruz. Anlaşılan Bay Kemalin ahı kurultayın üzerinden 4 ay bile geçmeden bunların üzerinde tutmaya başladı. Bir de İstanbul’da tutmayın küçük enişteyi karakteri var. Kibirli bir eda ile durmadan atıp tutuyor. Ama herhangi bir icraatı yok. CHP’nin kendini kaptırdığı promosyon siyaseti bir yere kadar işe yarar. Sonra milletin iradesine çarpar. Ülkemiz adına samimi olarak üzüntülüyüz. Türkiye’de son 21 yılda her şeyi değiştirdik. geliştirdik. Her konuda ülkeye çağ atlatacak işler yaptık. Milletimizle her alanda bu değişime ayak uydurduk. Sadece bu sürecin dışında muhalefet kaldı. Onu değiştiremedik. Dün de kendini milletin üstünde görüyor, insanımıza tepeden bakıyorlardı. Biliyorum 31 Mart’a hazırlanıyorsunuz. Sandıkları gümbür gümbür patlatacağınızı görüyorum. İşte bugün kendi mensupları dahil herkese aynı nobranlıkla davranıyorlar. Dün de milletin düşmanlarıyla aynı yolda yürümekten geri durmuyorlardı. Bugünde öyleler.

Şu İzmir’de tüm ilçeleri alalım. Yaptıkları bir hizmet var mı? Şu körfezin çektiği nedir? yapılan bir şey var mı? İzmirli buna mahkum mu? İzmir gibi bir şehrimiz buna layık mı? Hani atalarımızın güzel bir sözü var. Öyle horozlar vardır ki öttükleri için güneşin doğduğunu sanırlar. İşte bunların durumu tam da o şekilde… Üstelik bu kibirlerinin üstünü taklitçilikle örtmeye çalışıyorlar. Karga kekliği taklit edeyim derken kendi yürüyüşünü şaşırmış. Bu şaşkınlar kerameti kendilerinde gördükleri için herkese ayar vermeye çalışıyorlar. Daha bugünden böylesine havaya girenlerin yarın milletin başına neler açacaklarını düşünebiliyor musunuz? Allah göstermesin ülke bunların elinde olsa nelerle karşılaşacağımızı mayıs ayından bu yana yaşananlara bakarak görebiliriz.

Muhalefet salkım saçakta olsa hamdolsun biz bu milletin önüne Türkiye Yüzyılı diye bir vizyon koymayı başardık. Amacımız Türkiye’nin; diplomasisiyle, üretimiyle, ordusuyla, sanayisiyle, insani tüm zenginlikleriyle dünyanın en iyi ülkeleri arasında hak ettiği yeri almasıdır. Güncel tartışmalar, üstesinden gelebileceğimiz sorunlar sizi yanıltmasın. Programlarımızı adım adım uyguluyor, hedeflerimize yaklaşıyoruz. Tüm kadrolarımızla milletimizin hizmetkarı olarak yolumuza devam ediyoruz. Biz size inanıyoruz. Siz de bize inanıyorsanız mesele yok. Şayet aksi yönde bir duruşumuzu görürseniz hiç çekinmeyin. Yüzümüze hakikatleri haykırın ki biz de kendimizi düzeltelim. Bizde kibir olmaz, bizde sadece çalışmak olur, eksik yaptıysak tamamlamak düzeltmek olur. Tüm bunlara rağmen hala korku siyaseti ile iradenize ipotek koymaya çalışanlar varsa tek dertleri sizin bu hassasiyetinizi istismar etmektir.

31 Mart pazar akşamı inşallah hep birlikte bu müjdeyi yaşayacağız. İzmir’in yatırım eksikliklerini en kısa sürede tamamlayarak şehrimizin kayıp yıllarını hep birlikte telafi etmek istiyoruz. Bu şehri kadim tarihine ve potansiyeline uygun bir şekle getirmeye talibiz. Unutmayın belediyecilik bizim işimiz. 21 yıldır tek başımıza iktidarız. Şayet başka bir amacımız olsaydı ortaya çıkardı. onca yıllardır artık kimsenin hayat biçimiyle bir derdimiz olmadığını bilirsiniz. Amacımızın insanımızın hayat ve refahını geliştirmek olduğunu anlamışsınızdır. Kazananın İzmir olmasını diliyoruz. Onun için buradan öyle bir ses verin ki egenin dört bir yanında duymayan kalmasın.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında “Bizde boş laf yok. Biz icraat ve projelerimizle konuştuk. Bu noktada İzmir’e 21 yılda 449 milyar TL tutarında yatırım yaptık. Bu muhalefetin yatırım diye bir şeyi var mı?” diyerek, İzmir’de hayata geçirilen ve devam eden projeleri sıraladı.

SAYGILI: İZMİR’İN ŞİFASI HAMZA DAĞ’DIR

Mitingde ilk olarak konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, “Bugün İzmir’imiz bir başka güzel. Denizi başka, güneşi başka güzel… Bugün Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı İzmir’imizde ağırlamanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz. İzmir ki; tarihiyle, kimyasıyla, coğrafyasıyla; üretimi, emeği ve tüm öz değerleriyle; inancıyla, direnciyle ve azmiyle bu yükselişi çoktan hak ediyor… İzmir ki; aklıyla, fikriyle, duruşuyla; kanayan yaralarının sarılmasını; ayaklarının üzerinde durabilmeyi, yürümeyi, koşmayı hak ediyor. İzmir; belediyecilik hizmetlerinin en güzelini fazlasıyla hak ediyor. Yatırımı, dönüşümü, gerçek bir belediyeciliği hak ediyor. Bu hakkı İzmir’e teslim edecek anlayış bizde… Söz değil, projeler bizde… Laf değil, vizyon bizde… Çünkü arkamızda eser siyasetinin dehası, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan var… Onun belediyecilikte açtığı çığır, Türkiye için dönüm noktalarında biri olmuştur. Çok şükür, belediyecilikte Türkiye çağ atlamıştır… Şimdi sıra güzeller güzeli İzmir’imizi Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koymuş olduğu gerçek belediyecilikle tanıştırma vakti. İzmir’i ayağa kaldıracak olan biziz; o güç bizde var… Çare; Cumhur İttifakı’nın Adayı, Adayımız Hamza Dağ’da… Onun İzmir’e 12 yıldır verdiği emekte, İzmir’in derdiyle dertlenen kalbinde… Onun tıpkı İzmir gibi naif duruşunda… Bu şehri karış karış ezbere bilişinde… Projelerinde.. Ve bunları hızla hayata geçirecek bilgi ve hakimiyetinde… Birileri “bakarız, düşünürüz” diye dursun… İzmir’in şifası Hamza Dağ’dır. Çare; Büyükşehirde Hamza Dağ; 30 ilçemizde hizmet aşkıyla yola çıkan 30 yüce gönüllü, fedakâr, şeffaf, başarı hikayeleri sahibi, pırıl pırıl adaylarımızdadır” sözlerini kaydetti.

DAĞ: SADECE BİR SEÇİM ZAFERİ OLARAK BAKMIYORUZ

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, 31 Mart yerel seçimlerine yalnızca bir seçim zaferi olan bir yol olarak bakmadıklarının altını çizerek, “Biz bu yola, sonunda yalnızca seçim zaferi olan bir yol olarak bakmıyoruz. Bu zafer bizim için bir son olamaz ancak ve ancak bir başlangıç olacaktır. İzmir’imizin her bir ilçesindeki belediye başkanlarımızla birlikte milletin sevdası olmak gayesiyle hareket ediyoruz. Teşkilatlarımızla, yol ve dava arkadaşlarımızla, şehrimizin geleceğini kazanmak gayesiyle çalışıyoruz. Biz, şehrinin, insanımızın derdiyle dertlenenleriz. İnanıyoruz ki derdi olan derman arar. Bizim dermanımız, Eşsiz İzmir’imizin layık olduğu hizmetlere kavuşabilmesidir. Bizim dermanımız, gençlerin yolunu açmak, kadınların umudu olmak tüm hemşehrilerimizin gönlünü kazanmaktır” dedi. İzmir’e yaptıkları projeleri ve yatırımları hatırlatan Dağ, “Bugün artık İzmir’in ihtiyacı olan, İzmir’e 22 yıldır nice hizmetler kazandırmış merkezi yönetimle, uyum içerisinde çalışacak bir İzmir Büyükşehir Belediyesi’dir. Çünkü, biz İzmir’in potansiyelinin farkındayız. Çünkü, biz İzmir’in zenginliğinin bilincindeyiz. Çünkü, biz İzmirlinin daha yaşanabilir bir İzmir’i hak ettiğine inanıyoruz. Biliyoruz ki; şehrimizin potansiyelini harekete geçirmek, Eşsiz İzmir vizyonuyla mümkündür. İnanıyoruz ki; İzmir’imizin kronik sorunlarının çözüleceği günler, gerçek belediyecilik ile yakındır” diye konuştu.

Dağ, konuşmasının devamında şu noktalara dikkat çekti:

““Eşsiz İzmir Vizyonu” çerçevesinde projelerimizi açıkladık. O günden itibaren de İzmir’imizin dört bir yanında ortaya koyduğumuz vizyonu anlatıyoruz.
Bu vizyon, İzmir’in marka değerini artıracak, İzmir’e kazandıracak, İzmir’e nefes aldıracak bir vizyondur. Daha güzel yaşanabilecek bir İzmir hayalimiz var.
Ulaşımda, çevre ve şehircilikte, kentsel dönüşümde, altyapıda, gençlikte, eğitimde, 31 Mart’tan sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak İzmir’in gerçek potansiyelini ortaya çıkaracaktır. Kendimize güveniyoruz, vizyonumuza güveniyoruz. Sizlere güveniyoruz. 22 yılda, ülkemize binlerce kilometre yol yapıldı, havalimanları açıldı, ülkemizin her bir noktası demir ağlarla örüldü… Önümüzdeki dönemde de bizler; Yeni Çevreyolu’nu, Körfez Geçişi’ni, alternatif yolları, yeni raylı sistem ağlarını kusursuz bir şekilde İzmir’imize kazandıracağız. Hizmet siyasetimiz, “Üzerine toprak dökelim, üstünü örtelim” denen Haliç’i tertemiz eden, denizleri ve plajları dünyanın gıpta ettiği bir seviyeye taşımıştır. Bu azim ve kararlılık, bizlerde Çiğli Atık Sur Arıtma Tesisi’nin rehabilitasyonu ile Körfez’i; tertemiz, masmavi, kokmayan hale hızlıca getireceğiz. Eser siyasetimiz neticesinde; Malatya, Elazığ, Kütahya, Giresun, Van, ve daha nice yeri yeniden ihya olmuştur. Bu azimle bizler de, 150 bin konutun dönüşümünü, 50 bin sosyal konutu, 4 yeni töre kenti yapacağız. Her türlü riske karşı dirençli bir İzmir’i inşa edeceğiz. Daha güvenli ve yaşanabilir bir İzmir için kollarımızı çoktan sıvadık, canla başla, gece demeden gündüz demeden çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Bundan ufacık bir şüpheniz olmasın. Yerli ve milli teknoloji hamlemiz neticesinde kendi uçağını, gemisini, denizaltısını, arabasını yapan bir noktaya geldik. Bu adanmışlık, Alsancak Bilişim Vadisi’yle, Teknoparklarla, yazılım merkezleriyle İzmir’i üretimin ve teknolojinin öncü şehri yapacaktır. Çevreyi ve doğayı önceleyen anlayışımız Türkiye’yi ağaçlandırmada Avrupa birincisi yapmıştır. Bu çevre bilinci, İzmir’e 450 bin metre kare yeşil alan kazandıracak, İzmir’in havasını tertemiz edecektir.
İzmir’in artık yalnızca dağları değil, sokakları da çiçek kokacaktır. Bereketli topraklarıyla, çalışkan insanıyla şehrimize tarımda yeni bir vizyon kazandıracağız.
Gençlerin üniversiteden sonra iş hayatına kolaylıkla atılabildiği bir İzmir’i tesis edeceğiz. Söz veriyoruz, İzmir’imiz için birlikte çalışacak, şehrimizi layık olduğu seviyeye yine birlikte taşıyacağız. Biz İzmir’e verdiğimiz sözü tutmak için durmak, yorulmak bilmeyeceğiz. 7 gün 24 saat çalışacağız.”

 

Exit mobile version