Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrası açıkladı: Elektrikte yeni tarife başladı, KDV’de indirim uygulandı

2022 yılının gelmesi ile birlikte Türkiye’de temel gıdadan akaryakıta, market ürünlerinden elektrik ve doğalgaza kadar pek çok alanda yüksek oranlı zamlar da geldi. 2021 genelinde, pandeminin de etkisi ile yükselen küresel enflasyon ve yurtiçinde hızla yükselişe geçen döviz kurları sonrasında Ocak ayı itibariyle enerji hizmetlerinde yüksek oranlı zamlar görülmüştü. Elektrik faturalarında yeni tarifeye geçilmesinin ardından, hükümetten gelen açıklamalarda bu düzenlemelerin yeniden yapılandırılacağı belirtilmişti. Gelen açıklamalar sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, elektriğin KDV’sinin %8’e düşürüldüğünü ve ortalama tüketim sınırının da aylık 240 kilovata yükseltildiğini açıkladı. Böylece elektrik tüketiminde yeni tarife dönemine de geçilmiş oldu.

28 Şubat Süreci Değerlendirildi

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, dün Ukrayna gündemi ile toplandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantı 3 saat 45 dakika sürdü ve toplantı sonrasında Erdoğan, çeşitli açıklamalarda bulundu. 28 Şubat tarihinde gerçekleştirilen toplantı sonrasında Erdoğan, 28 Şubat sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, “28 Şubat darbesi tarihimizin kara sayfalarından biri olarak zihinlerimize yazılmıştır. Temennimiz darbe ve darbe girişimlerinin siyasi ve sosyal ayağını teşkil edenlerin de aynı yerli, milli, sivil vizyoner yaklaşıma kavuşmasıdır. Tek parti faşizmi, darbe ve cunta dönemi alışkanlığıyla ham hayaller peşinde koşanların sonu hüsrandır.” dedi.

Erdoğan Küresel Gündemi Yorumladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında “Dünyanın bir süredir köklü bir değişim sürecinden geçtiğini her defasında tekrar tekrar söylüyoruz. Cumhuriyetimizi kurarak ve sıkı sıkıya sahip çıkarak bu zor dönümü atlatırken çok zor bedeller ödedik. Her platformda ‘Dünya beşten büyüktür’ diyerek, ‘Daha adil bir dünya mümkündür’ diyerek ifade ettiğimiz küresel yönetim sistemindeki çarpıklık yaşanan her hadise ile kendini yeniden gösteriyor” sözlerini dile getirdi. Ukrayna’daki gündemi değerlendiren Erdoğan, daha sonra elektrikteki KDV indirimini de açıkladı.

Elektrikte KDV Yüzde 18’den Yüzde 8’e Düşürüldü

Erdoğan, konuya ilişkin açıklamasında “Son kabine toplantımızda kamuoyuna duyurduğumuz elektrik tarifelerindeki düzenlemeyi de netleştirdik. Meskenlerde ve tarımsal sulamada kullanılan elektrikte alınan KDV, yüzde 18’den yüzde 8’e düşürüldü.” dedi. Ayrıca Erdoğan, meskenlerdeki düşük tarife sınırının da 8 kilovatsaate, aylık olarak da 240 kilovatsaate yükseltildiğini açıkladı. Erdoğan bu düzenleme ile birlikte elektrik faturalarına %8 ile %14 oranlarında bir indirim sağlandığını vurguladı. Erdoğan ayrıca esnaf ve zanaatkarlara da %25 oranda indirim uygulanacağını dile getirdi.

Exit mobile version