Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrası açıkladı: Emekli maaşları belli oldu!

2022 yılının ilk kabine toplantısı dün gündüz saatlerinde gerçekleşti. Milyonlarca vatandaş birçok başlık ile ilgili farklı konuların değerlendirilmesini bekledikleri toplantının bitmesini heyecan ile bekledi. 2022 emekli maaşlarının da karara bağlanacağı toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan kameraların karşısına geçerek, alınan kararları açıkladı.

“Enflasyona Ezdirmeyeceğim!”

Milyonlarca emeklinin 2022 maaşlarına yapılacak olan zammın kesinleşmesi adına merak ile beklediği kabine toplantısının sonlanması ile birlikte, Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantıda alınan kararları açıklamak üzere kameraların karşısına geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda alınan kararlar gereğince, ülke sınırları içerisinde yaşayan hiçbir vatandaşın enflasyon oranlarının altında ezilmesine izin vermeyeceğini açıkladı!

Zam Oranı Yüzde 30,5’e Yükseltildi!

Emekli maaşlarına doğrudan etki eden enflasyon oranlarının dün sabah saatleri itibari ile Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanmasından sonra, milyonlarca emekli yeni dönem maaşlarının ne kadar olacağını araştırmaya başladı. Emekliyi sevindiren haberi ise kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyon verilerine göre hesaplanmış olan emekli maaşı zam oranının yeterli olmadığını, toplantıda alınan karar gereğince emekli maaşı zam oranının yüzde 30,5’e yükseltildiğini duyurdu.

 En Düşük Emekli Maaşı Belli Oldu!

2021 yılının sonlarına doğru yaşanan ekonomik gelişmelerden sonra birçok vatandaş emekli maaşının asgari tutarının yükseltilmesi gerektiğini düşünüyordu. Vatandaşların bu beklentilerinin yeni dönem itibari ile karşılanıp karşılanmayacağını netleştirecek olan açıklama, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapıldı.

Dün sabah saatlerinde Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2021 yılına ait olan enflasyon oranlarını açıklamasından sonra, gözler emekli maaşlarına çevrildi. Gün içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde yürütülen kabine toplantısı sonrasında 2022 yılı emekli maaşlarına dair net kararlar alındı. Toplantıda alınan kararları açıklamak üzere kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonlarca emekliyi sevindiren haberi verdi. Maaş zamlarının üst seviyelere çekildiğini belirten Erdoğan, yeni dönem itibari ile en düşük emekli maaşının bin 500 TL’den 2 bin 500 TL’ye yükseltildiğini duyurdu! Erdoğan’ın bu açıklaması üzerine milyonlarca emekli vatandaş, yeni döneme dair beklentilerinin arttığını ve bu durumu sevinç ile karşıladığını belirtti.