Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası konuştu: Dışişleri Bakanımız Rusya’ya ve Ukrayna’ya gidecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında kritik açıklamalarda bulundu. AKP’nin seçim hazırlıklarına ilişkin açıklamalar yapan Erdoğan, öte yandan gündemine Rusya-Ukrayna savaşını da aldı. Bilindiği üzere Türkiye, söz konusu savaşta taraflar arasında arabulucu olmak istiyor ve bu kapsamda geçtiğimiz hafta Antalya’da 3 dışişleri bakanı diplomasi forumunda bir araya gelmişti. Bu kritik görüşmenin ardından temasların devam ettiği öğrenilirken, Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Rusya ve Ukrayna’ya giderek görüşmeler gerçekleştireceğini ifade etti.

“2023 Hedeflerimize Kararlılıkla İlerliyoruz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamalarda “2023 hedeflerimize kararlılıkla ilerliyoruz.” sözlerini dile getirdi. Kabine’deki görev değişikliklerine değinen Erdoğan “Kabine görevleri de bayrak yarışıdır. 8 değişiklikle Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’ni sürekli ve dinamik tutacak adımları attık” ifadelerine yer verdi. Erdoğan açıklamalarının devamında “Hayatın her alanında olduğu gibi Kabine’deki görevler de bayrak yarışıdır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin sağladığı hızlı ve etkin karar almak için yaptığımız 8 değişiklikle kabinemizi sürekli ve dinamik tutacak adımlar attık” dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Rusya ve Ukrayna’ya Gidecek

Erdoğan söz konusu açıklamalarında ayrıca Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Rusya ve Ukrayna’ya giderek temaslarda bulunacağını dile getirdi. Erdoğan söz konusu açıklamasında “Dışişleri Bakanımız yarın Moskova’da temaslarda bulunacak. Perşembe günü Ukrayna’ya geçecek. Kendisi her iki tarafla yapacağı görüşmede ateşkes ve barışın sağlanması yolunda gayretlerimizi sürdürecektir” dedi.

Antalya Diplomasi Forumu’nda 200 Civarı Görüşme Gerçekleştirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında, Antalya Diplomasi Forumu’na da değindi. 3 gün süren foruma 75 farklı ülkeden 17 devlet, hükümet başkanı, 80 bakan ve 39 uluslararası teşkilat temsilcisinin katıldığını dile getiren Erdoğan, taraflar arasında 200 civarında görüşme gerçekleştirildiğini belirtti. Erdoğan söz konusu görüşmelere ilişkin olarak “Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanlarının, Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte yaptıkları toplantı hiç şüphesiz en ses getiren faaliyetti. Bu temas diplomasi ve diyalog kapıları açması bakımından çok önemliydi.” dedi.

Exit mobile version