Editörün SeçtikleriEkonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan kararını verdi: Son dakika Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamalarda emeklilerin bayram ikramiyelerinin 10-14 Haziran tarihlerinde hesaplara yatırılacağını belirtirken bayram tatili hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında bayram tatilinin kaç gün olacağını belirtti.

1.3 MİLYON KİŞİ İŞE YERLEŞTİRİLDİ

İş gücü piyasasına yönelik aldığımız tedbirler ve faaliyetlerimiz neticesinde Cumhuriyet tarihimizin rekorları kırıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan istihdam oranımızı yüzde 49,5’e işgücüne katılım oranımızı da yüzde 54,2’ye yükselttik. İşsizlik oranımız ise son 10 yılın düşük seviyesine indiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında kadın istihdam oranını yüzde 32.5’a yükselttiklerini vurgulayarak son 1 yıl içinde İŞKUR aracılığıyla 1,3 milyon kişiyi işe yerleştirdiklerini de paylaştı.

BAYRAM TATİLİ

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarının devamında kurban bayramı tatili hakkında da değerlendirmelerde bulunarak tatilin 9 gün olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“Kamu çalışanlarımız için 16 Haziran pazar günü başlayacak olan kurban bayramı sonrasındaki 2 günlük süreyi de idari izin kapsamına aldık. 9 günlük tatil imkanı sağlamaış oluyoruz.”