Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KYK kredi faizlerinin silineceğini duyurmuştu! “KYK kredi faizleri ne zaman silinecek?” İşte o tarih…

Bir süre önce açıklanmasına karşın henüz harekete geçilmemiş olan konulardan biri olarak vatandaşların gündeminde yer alan KYK kredi faizleri için gözler 1 Ekim 2022 tarihinde yeni yasama dönemine geçecek olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) çevrildi. Torba yasa ile bu konuyu da ele alması beklenen TBMM’nin kulisleri tarih yaklaştıkça hareketlenmeye başlandı.

KYK KREDİLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN TEMMUZ AYINDA GELMİŞTİ

Geçtiğimiz temmuz ayında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nın ardından konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üniversite kredi alan vatandaşların bir süredir talep ettiği gibi faizlerin silineceğini müjdelemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarında; “Kredi geri ödemelerini herhangi bir enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi üzerinden yapılmasını kararlaştırdık. Yani anapara. Bu uygulamadan hala kredi geri ödemesi yapan bütün gençlerimiz faydalanacak. Toplamda 26 milyar liranın üzerindeki bir yükü gençlerimizin üzerinden kaldırmış oluyoruz. 3 milyon 157 bin gencimizin öğrenim kredi sorununu kökten çözmüş oluyoruz. Önümüzdeki yıldan itibaren kredi ödemesi başlayacak öğrenciler artık sadece aldıkları kredi miktarından sorumlu olacaklar” ifadelerini kullanmıştı.

KYK KREDİLERİ İLE İLGİLİ SON DURUM NETLEŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın KYK kredilerinin faizlerinin silineceğini açıklamasının ardından üniversite hayatında kedi alan tüm vatandaşların gözleri bu faizlerin silineceği tarihe döndü. 1 Ekim 2022 tarihi itibariyle tatile giren Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) yeni yasama dönemini açacak olması nedeniyle KYK kredi faizlerinde gözler, ekim ayına doğru çevrildi. Torba yasa görüşmesi gerçekleştireceği öğrenilen TBMM’nin torba yasa teklifi içerisinde toplam 3 milyon 157 bin vatandaşın öğrenim kredilerindeki faiz uygulamasını kaldırmayı görüşeceği öğrenildi. Öte yandan kredi geri ödemelerinden toplam 26 milyar TL’lik bölümü silmeye hazırlanan TBMM’nin kararı kabul etmesinin ardından bu kararın Resmi Gazete’de cumhurbaşkanı imzasıyla yayınlanmasıyla birlikte KYK kredilerinde faiz silme süreci başlayacak.