EğitimGündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan milyonlarca öğrenci için açıklama yaptı: Sene sonuna kadar öğrencilere teslim edilecek!

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı bugün itibariyle sonlanarak öğrenciler de yaz tatiline giriş yaptı. Üsküdar Burhan Felek Stadyumu’nda düzenlenen 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Karne Dağıtım Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan da milyonlarca öğrenci için flaş açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle oldu:

“Bu yıl tamamladığımız eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum. Önümdeki alanı görünce gençlik yıllarım aklıma geldi. Bu stadyumda çok top oynadım. Bu stadyumun hatıraları var bende. Sakatlandığım zamanlar oldu.”

“Sevgili öğrenciler, ülkenin 4 bir yanında karne sevinci yaşayan evlatlarımızı tebrik ediyorum. Dünyanın en büyük Türk müziği çocuk korusunu az önce dinledik. Bu kadar kısa zamanda hazırlanmanız takdire şayan. Eğitim öğretim yılı boyunca kar çamur demeden fedakarca görev yapan öğretmenlerimize milletim adına teşekkür ediyorum. Şartları zorlama pahasına çocuklarının eğitiminden taviz vermeyen aileleri de kutlamak istiyorum.”

“Son 2 buçuk yıla damga vuran pandemi sürecinde tüm bu yatırımların meyvesini topladık. Şayet eğitim bütçemizi 274,3 milyar lira seviyesine çıkarmasaydık, öğretmen kargomuzu 730 bin yeni atamayla güçlendirmeseydik, 2002’den beri eğitime gereken önemi göstermeseydik, biz de diğer ülkeler gibi zor durumlarla karşılaşırdık.”

SENE SONUNA KADAR 100 MİLYON YARDIMCI KAYNAK

“Ders kitaplarını ücretsiz dağıttık. Ücretsiz dağıtılan toplam kitap sayısı 4 milyarı buldu. Yıllardır şikayet edilen yardımcı kaynaklar da artık bakanlığımız tarafından hazırlanıp öğrencilere ulaştırılacak. Sene sonuna kadar 100 milyon yardımcı kaynağı öğrenciyle buluşturmayı hedefliyoruz.”