Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: 2022’de gönderiyoruz!

Bugün Beştepe’de yılın son Kabine Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamuoyuna önemli açıklamalarda bulundu. İşte Erdoğan tarafından yapılan açıklamalar…

Milyonlarca vatandaş bugün gerçekleştirilecek olan Kabine Toplantısı sonucunu bekliyordu. Yaklaşık 2 saat 50 dakika süren toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan basına açıklamalarda bulundu.

İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları:

İlk haberleşme uydumuzu 2022’de uzaya gönderiyoruz.

1 milyon yazılımcı projesine gençlerimizin ilgisi bize umut vermiştir.

2020-2023’ü kapsayan faaliyetleri hayata geçirip ülkemizin dijital altyapısını siber saldırılara karşı güvenli hale getireceğiz. Mavi Vatan başta olmak üzere her alanda bağımsızlığımıza sahip çıkacağız. Ulusal Siber Güvenlik stratejimizle ülkemizin dijital altyapılarını siber saldırılara karşı güvenli hale getireceğiz.

Toprak kiralamada amaç bugünün değil, yarım asır sonrasının ihtiyacını karşılaşmaktır. Biz de toprak kiralamaya başladık. Dünyanın hiçbir yerinde hükümetlerin böyle ithamlara maruz kaldığını göremeyiz.

Üretimizi, çiftçimizi bize kışkırtmak için yola çıkan bu zihniyeti çok iyi tanıyoruz.

Çiftçimize verdiğimiz destekleri 12 kat artırarak, bitkisel üretimimizi 124 milyon ton ile Cumhuriyet tarihinin en üst seviyesine çıkardık. Sadece 2020 yılında çiftçimize verdiğimiz destek tutarı 22 milyar liradır.

Tarımda, sadece kendi üretimimize bağlı kalırsak böylesine büyük bir gıda ihracatçısı olamayız. Toprak nedir, üretim nasıl yapılır bilmeyenler, ağızlarını her açtığında saman ithalatından bahsederek aslında cehaletlerini sergiliyor.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi bir davada benzer kararlara aykırı bir tavır sergiledi. Bu kararı uygulamayız dedik. Muhalefetin elinde olsa bir teröristi serbest bırakacak.