Cumhurbaşkanı Erdoğan: Okullar İçin Bir Kapanma Düşünmüyoruz!

2021-2022 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vaka tespiti durumunda okulların il veya ilçe bazlı değil sınıf bazlı kapanacağını belirtti. Erdoğan, “Covid-19 vaka durumlarına göre bazı sınıflar karantinaya alınabilir ama okul, ilçe veya il çapında bir kapanma kesinlikle düşünmüyoruz” ifadelerini kullandı.

Sınıf Bazlı Kapanmalar Olacak

Onedio’nun haberine göre; , 2021-2022 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Covid-19 Vaka durumlarına göre bazı sınıflar karantinaya alınabilir ama okul, ilçe veya il çapında bir kapanma kesinlikle düşünmüyoruz. Salgın tehdidine karşı gereken tedbirleri almak suretiyle üniversitelerimizde eğitim öğretimin kesintisiz sürmesi konusunda kararlıyız” dedi.

Erdoğan, “Türkiye’de Her İlin Üniversitesi Olmasını Sağladık”

Eğitim konusunda atılan adımlardan bahseden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Hükümete geldiğimiz andan itibaren üzerine en kararlılıkla gittiğimiz alanlardan bir tanesi de gençlerimizin çalışmasını artıracak çalışmalar olmuştur. Türkiye’de her ilimizin kendi üniversitesinin olmasını sağladık. Akademik personel sayımız 70 binden 180 binin üzerine çıktı. Artık 18-22 yaş aralığındaki gençlerimizin yüzde 44’ü yükseköğretime ulaşabiliyor. Bir zamanlar üniversite kapılarından içeri alınmayan kızlarımızın, erkeklerin önüne geçmesi hak ve özgürlüklerin geldiği noktanın göstergesidir” ifadelerini kullandı.

Türkiye, Yükseköğretimde Kapasite Sorunu Olmayan Bir Ülke

Ayrıca Erdoğan, “Bugün Türkiye kendi evlatları yanında 230 bin uluslararası öğrenciye de ev sahipliği yapıyor. Bu yıl 3 bin 500 burs için 165 bin başvuru aldık. Türkiye, son 19 yılda yaptığımız yatırımlar ve reformlar sayesinde, hamdolsun yükseköğretimde kapasite sorunu olmayan bir ülke haline gelmiştir” dedi.

Exit mobile version