Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü! Ukrayna ise Türkiye’den yardım istedi! Rusya- Ukrayna savaşında, Türkiye ne tarafta yer alacak?

Rus ordusunun bir süredir Ukrayna sınırında konumlanmasının ardından, geçtiğimiz hafta Rusya tarafından yapılan açıklamalar neticesinde, ordunun kendi üslerine çekildiği ilan edilmişti. Ancak dün gece yaşanan gelişmeler doğrultusunda, Rusya’nın Ukrayna’ya resmen giriş yaptığı duyuruldu.

Tüm dünyanın gözleri önünde yaşanan yeni dönem savaşından sonra gözler Türkiye’ye çevrildi. Sabahın erken saatlerinde Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında geçen telefon konuşmasının detayları, Kremlin tarafından duyuruldu. Öte yandan Ukrayna’nın da Türkiye’den yardım istemesi, ülkenin ne tarafta pozisyon alacağı konusunda kafaları karıştırdı.

Ukrayna’dan Türkiye’ye Çağrı!

Bir süredir Ukrayna ve Rusya arasından yaşanan gerilim, dün gece itibari ile fiili olarak resmen başladı. Ukrayna’nın Donbass bölgesinde yaşanan gerilime müdahale etmek isteyen Rusya, ülkeye resmen giriş yaptı.

Konu ile ilgili olarak Türkiye’ye çağrıda bulunan Ukrayna devleti, Rus gemilerinin boğazdan geçmesinin yasaklanmasını talep etti. Ukrayna’nın bu talebine karşılık, Türkiye’den henüz bir açıklama gelmedi.

Kremlin, Putin ile Erdoğan’ın Görüşmesini Duyurdu!

Putin, sabahın erken saatlerinde kameraların karşısına geçerek, Ukrayna ile ilgili gelişmeleri ele aldı. Daha sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefon görüşmesi yapan Putin, durumu bir de Erdoğan ile değerlendirdi.

Kremlin tarafından duyurulmuş olan Putin- Erdoğan görüşmesinde, iki devlet başkanının konu ile ilgili olarak ortak bir paydada buluşmak üzere konuşmalar yapıldı. Ayrıca Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, ABD ve NATO’nun kendi ülkesine karşı sessiz kalmasından ötürü duyduğu hayal kırıklığını da dile getirdi.

Petrol Fiyatları Uçtu!

Rusya ve Ukrayna geriliminden ve altın fiyatlarının yükselmesinden etkilenen brent petrol, bir süredir 100 dolar seviyesine dolar yükselişe geçmişti. Uzmanlara göre brent petrol için oldukça önemli bir eşik olan 100 dolar seviyesi, dün gece itibari ile resmen başlayan Rusya- Ukrayna savaşından sonra tarihi seviyeyi gördü.

Yaklaşık olarak 8 yıldır, ani bir yükseliş gözlenmeyen brent petrolün varil fiyatı, sabah saatleri itibari ile 101 dolardan işlem gördü. Şu an ise petrol fiyatı, 102 dolar seviyesini geçmiş durumda.