Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin’le yapacağı görüşmenin içeriğini açıkladı: Barışın mimarı sen olmalısın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün NATO liderler zirvesi için Brüksel’e gitmişti. NATO’nun ortak bildirisinin yayınlanmasının ardından Türkiye’ye dönen Erdoğan, dönüşte gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yapacağı görüşme ile ilgili olarak “Artık barış için atılacak adımın mimarı sen olmalısın, onurlu bir çıkış yap” sözlerini dile getireceğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce de Rusya – Ukrayna arasındaki görüşmelerden barış yanlısı sonuçların çıkması için Türkiye’nin arabulucu rolünü üstlenebileceğini dile getirmişti.

“Barış İçin Atılacak Adımın Mimarı Sen Olmalısın”

Brüksel’de gerçekleştirilen NATO liderler zirvesi dönüşünde gazeteciler ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada Rusya – Ukrayna savaşına ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. Hafta sonu Putin’le görüşeceğini ifade eden Erdoğan, bu görüşmenin içeriğine dair bilgiler de verdi. Erdoğan açıklamasında “Bu NATO’daki görüşmelerin Putin’le bir müzakeresini, değerlendirmesini yapıp, bundan sonraki sürece yönelik ‘Artık barış için atılacak adımın mimarı sen olmalısın’ demeliyiz. ‘Buna bir onurlu çıkış yap’ demek suretiyle bu işi tatlıya bağlamanın yolunu aramamız lazım” sözlerini dile getirdi.

Rusya – Ukrayna Müzakerelerine İlişkin Değerlendirmeler

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşta süren müzakere görüşmelerine ilişkin olarak da değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, masadaki 6 başlığın 4’ünde anlaşmaya varıldığını ifade etti. Erdoğan açıklamasında “Rusya ile Ukrayna arasında müzakere edilen 6 başlık var. Ama bu 6 başlığın 6’sını da her iki taraf kabullenmiyor. Özellikle 4 başlık üzerinde bir mutabakat varmış gibi bir durum söz konusu. Bunlardan bir tanesi, özellikle bu NATO meselesiyle ilgili. Ukrayna ilk başlarda bu konuya önemle asılıyordu ama daha sonra NATO üyeliğinden çekilebileceğini Zelenskiy ifade etmeye başladı” sözlerini dile getirdi.

Exit mobile version