Editörün SeçtikleriGündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan son dakika açıkladı! Çok yakında kilit kapanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Kurmay Subay Mezuniyet Töreni’nde yaptığı konuşmada çok önemli değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında üniversitenin 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında kurulduğunu ve kuruluş misyonunu büyük bir başarıyla yerine getirdiğini ifade ederek üniversitenin ülkemizin savunma kabiliyetini artırmak için önemli bir adım olduğunu belirtti.

“SAVAŞ DEĞİL SOYKIRIM”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’de yaşananlara dikkat çekti ve 7 Ekim’den bu yana bölgede tanık olunan olayların bir savaş olmadığını, aksine düpedüz bir soykırım olduğunu vurgulayarak Gazze halkının kısa sürede bir ateşkes ilan edilerek rahat bir nefes alması arzusunun içinde olunduğu bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in güvenliğini daha fazla toprak işgal etmekle sağlamaya çalıştıkça, Türkiye de dahil olmak üzere bölgedeki hiçbir ülkenin kendini yüzde yüz güvende hissedemeyeceğini söyledi. Erdoğan, bu tür stratejilerin bölgesel istikrarsızlığı artırdığını vurguladı.

KİLİT KAPANACAK

Tüm bunların yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan Irak’ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit operasyonlarına değinerek, hudutlarımız içinde bölücü örgütün artık eylem yapamaz hale geldiğini bildirdi ve Irak ve Suriye sahasında ise örgütün iyice kapana sıkıştığını belirtti. Erdoğan söz konusu açıklamalarının devamında Kuzey Irak’taki Pençe Harekat Bölgesi’nde kilidi çok yakında kapatacaklarını ve ülkemize tehdit oluşturacak hiçbir yapıya izin vermeyeceklerini açıklamalarına ekledi.