Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan Son Sözü Söyledi! Kapalı Kapılar Ardında Konuşulan Yeni Asgari Ücret Zammı Şok Etkisi Yarattı

Artan fiyatlar, yüksek enflasyon oranı, dolar kurunda ki dalgalanmalara karşı Türk lirasının değer kaybetmesi hükümeti asgari ücrete zam yapması konusunda zorluyor. Vatandaşın geçim sıkıntısından dert yanması yapılan asgari ücret zammına rağmen alım gücünün artan fiyatlardan dolayı düşmesi kapalı kapılar ardında yeni asgari ücret zammının konuşulmasına neden oldu.

Enflasyona Karşı Yetmeyen Asgari Ücret

Aralık ayında asgari ücrete rekor düzeyde yapılan yüzde 50 zam vatandaşı mutlu etmişti. Ancak son 20 yılın en yüksek enflasyon oranını gördüğümüz bu günlerde asgari ücret enflasyona karşı koyamıyor. Enflasyon oranından kaynaklanan fahiş fiyat artışları karşısında alım gücü düşen vatandaş hükümetten bir çözüm önerisi bekliyor.

Erdoğan’dan Asgari Ücret Zammına Yeşil Işık

Son yayınlanan enflasyon oranından sonra Cumhurbaşkanı Temmuz ayı enflasyon oranına göre gerekirse çalışanların ücretini yeniden değerlendiririz açıklaması yapmıştı. Olağanüstü bir gelişme olduğunda zam konusunun konuşulacağını dile getiren Erdoğan Temmuz ayından sonra asgari ücrete yeni bir zam gelebileceğine dair yeşil ışık yaktı.

Ak Parti İçinde Fikir Çatışmaları

Erdoğan’ın asgari ücret zammına olumlu karşılık vermesinden sonra AKP Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu da asgari ücrete zam yapılabileceğini açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise şuan için asgari ücret zammının söz konusu olmadığı belirtti. Bazı milletvekilleri bu konuşmaların yeni bir fiyat artışına sebep olacağı ve enflasyon artışını tetikleyeceğini dile getirmekteler. Asgari ücret ne kadar artarsa artsın enflasyon oranı düşmediği sürece asgari ücretim geçinmek için yine de yetmeyeceğini savunan vekiller bu zam konuşmalarının piyasaya fiyat artışı olarak yansıyacağını belirtmekteler. Bu durumun tek çözümünün enflasyon oranını düşürmeye yönelik hamlelerin yapılması ve devlet tarafından uygulanan KDV indirimlerinin firmalar tarafından etiketlere yansıtılması olduğuna vurgu yapıldı.