Cumhurbaşkanı Erdoğan Talimat Verdi! Temel İhtiyaç Ürünlerine Sabit Fiyat Uygulaması Geliyor!

Enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra toplanan Merkez Karar Yönetim Kurulu yüksek enflasyondan kaynaklanan hayat pahalılığı ile ilgili çözüm önerilerinde bulundu. Kurul üyeleri ve AK parti kurmaylarının katılımı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan toplantı sonucunda önemli kararlar alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Talimat Verdi

Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısına başkanlık eden Cumhurbaşkanı ülke ekonomisi konusunda önemli kararlar alarak gerekli talimatları verdi. En önemli konulardan biri olan fiyat artışları hakkında kurul katılımcıların fikirlerini ve önerilerini dinleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan gerekenin yapılmasına dair talimat verdi. Ayrıca Cumhurbaşkanı yapılacak olan KDV indiriminin takip edilip raporlanması talimatında da bulundu. KDV indirimlerinin etiketlere yansımaması halinde gerekli işlemlerin başlatılması emrini veren Cumhurbaşkanı vatandaşın geçim sıkıntısına çare bulmak adına gerekenin yapılacağını bildirdi.

Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Toplantısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan kurul KDV indirimi konusunda kararlar aldı. Cumhurbaşkanının da onayladığı KDV indirimi kısa zamanda uygulanmaya başlanacak. Ak Parti kurmaylarının önerisi ile masaya yatırılan temel ihtiyaç ürünlerinde yılsonuna kadar sabit fiyat uygulanması fikrini onaylayan Cumhurbaşkanı Erdoğan konu ile ilgili gerekli çalışmaların bir an önce tamamlanıp uygulamaya geçilmesi talimatını verdi.

Sabit Fiyat Önerilen Temel İhtiyaç Ürünleri

Yapılan kurul toplantısında en dikkat çeken kararlardan olan bazı temel ihtiyaç ürünü olan kalemlerde yılsonuna kadar sabit fiyat uygulaması önerisini onaylayan Cumhurbaşkanı un, şeker, sıvıyağ, temizlik ürünleri, çocuk bezi gibi 20 kalemde sabit fiyat uygulanması talimatını verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan artan maliyetlerden dolayı sabit fiyat uygulanması konusunda zorluk çeken üreticilere gereken desteğin verileceğini bildirdi. Yaşanılacak fiyat maliyet sapmalarına karşılık gerekli planlamanın yapılıp önlemlerin alınmasını konusunda kurmaylarına talimatlarda bulundu.

Exit mobile version