Cumhurbaşkanı Erdoğan uzaktan eğitimde tarihi açıkladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Kabine Toplantısı sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada, uzaktan eğitimin 15 Şubat’a kadar uzatıldığını bildirdi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın corona virüsü salgınına ilişkin olarak yaptığı açıklamalar…

Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe’de basına önemli açıklamalarda bulundu. Kabine Toplantısı’nda konuşulan konulara değinen Erdoğan, milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren bir gelişmeyi de duyurdu. Buna göre, uzaktan eğitimde tarih 15 Şubat’a kadar uzatıldı

İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları:

 

Türkiye salgın sürecini başarıyla yöneten ülkelerden biridir. Son kabine toplantımızda 1 milyon 240 bin esnafımıza yönelik 5 milyar liralık bir destek paketini daha kamuoyuyla paylaşmıştık.

2021 yılı asgari ücret rakamı bugün belli oldu. Asgari ücret 2021 yılı Ocak ayı itibariyle yüzde 21,5 artışla bekar ve çocuksuz çalışan için net 2 bin 826 lira evli ve 3 çocuklu çalışan için 3 bin 14 lira olarak uygulanacaktır. Salgın döneminde işverenlere desteği devam ettireceğiz. Kısa çalışma ödeneğinin süresini Şubat sonuna, nakdi desteği ise 17 Mart’a uzattık.

Sosyal Koruma Kalkanı çerçevesinde milletimize aktardığımız nakdi destek miktarı 45,5 milyar liraya yaklaştı.
İşverenlerimize ve çalışanlarımızda toplamda 6,5 milyar liralık ilave bir kaynak aktarmış olacağız.
Kısa çalışma ödeneği süresini Şubat ayı sonuna uzattık.

Tüm sıkıntılara rağmen reel sektör ülkemizin yüz akı olmaya devam ediyor.

En önemli ticaret ortaklarımızdan biri olan İngiltere ile serbest ticaret anlaşmasını imzalama aşamasına geldik, yarın imzalar atılıyor.

Tüm aşı çalışmalarını yakından takip ediyor, neticelere göre anlaşmalar imzalıyoruz. Yılbaşından önce Çin aşısının gelmesini bekliyoruz.

Okullarımızdaki yüz yüze eğitime verdiğimiz arayı 15 Şubat 2021’e kadar uzatıyoruz.

Exit mobile version