Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan asgari ücret açıklaması: Yapamayacağımız bir şeyi söylemek doğru değil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan ziyareti dönüşünde basın mensupları ile bir araya geldi ve gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Açıklamalarında asgari ücret konusuna da değinen Erdoğan, “Ben vatandaşıma onu aldatacak, yani yapmayacağımız veya yapamayacağımız bir şeyi söylemeyi doğru bulmam. Asgari ücreti tespit için bir komisyon var. Her sene toplanıyor. Dolayısıyla bunun vakti Aralık’tır. Vakti geldiğinde de asgari ücretle sorumlu olan sendikalar ve Çalışma Bakanlığım otururlar, konuşurlar, adımı atarız. Durum bu” dedi. Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de asgari ücrete net zammın yapıldığını ve ek zammın gündemde olmadığını dile getirdi. Bu açıklamalarla birlikte asgari ücrete ek zam iddiaları da rafa kalkmış oldu.

Erdoğan Rusya Konusuna Değindi

Özbekistan dönüşünde basın mensuplarıyla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarında Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşa ve müzakere görüşmelerine de değindi. Erdoğan “Biz Rusya’ya yönelik yaptırımlara katılmayacağımızı ve bunun nedenlerini daha önce defalarca açıkladık. Bir tandan Rusya’nın askeri faaliyetlerine tepkimizi ortaya koyarken, bir yandan da diyaloğumuzu sürdürmeyi önemsiyoruz. Bu diyalog, sadece Ukrayna bağlamında değil, bizi yakından ilgilendiren Suriye, Libya, Güney Kafkasya gibi pek çok coğrafya bakımından önemlidir, gereklidir” dedi.

Erdoğan’dan Abramovich Açıklaması

Açıklamalarında Roman Abramovich’e değinen Erdoğan “Diğer yandan Abramovich, Rus heyetinin bir üyesi olarak müzakerelere katılmıştır. Masaya kimin geldiğinden öte kimin adına geldiğine bakılmalı. Eğer Rusya ve Sayın Putin kendi heyetinin içerisine Abramovich’i de tercih ederek koymuşsa demek ki inanmış, güvenmiş. O toplantıda herkesle olduğu gibi onunla da selamlaştık” dedi.

Asgari ücrete ilişkin olarak “Fevkalade bir durum olup olmadığı noktası orada yine tartışılır. Yani eğer asgari ücret vatandaşımı hakikaten enflasyona ezdiriyorsa, o görüşmelerde belirleme de ona göre yapılır” dedi.

Exit mobile version