EkonomiGündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan asgari ücrete ikinci zam açıklaması: İşçimizden böyle bir şeyi esirgemeyiz

Bir süredir Türkiye’nin gündeminde, asgari ücrete yıl ortasında ikinci kez zam yapılıp yapılmayacağı konusundaki iddialar ve söylemler yer alıyor. Konu hakkında son olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan açıklamalar gelmişti. Asgari ücrete ikinci kez zam gelip gelmeyeceğine ilişkin tartışmalar devam ederken, konuya ilişkin bir kritik açıklama da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Brüksel’deki NATO toplantısı dönüşünde Erdoğan, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu ve ekonomik değerlendirmesi yaptı. Erdoğan, açıklamalarında asgari ücrete ikinci zam iddialarına da değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brüksel Dönüşü Konuştu

Brüksel dönüşünde gazetecilerle bir araya gelen Erdoğan, ekonomiye ilişkin açıklamalarında “İnşallah önümüze yeni kapılar açılacak. Şu anda açıklamayacağım. İnşallah bu yaptığımız görüşmelerle birlikte önümüze enerjide çok daha farklı alanlar açılacak ve bunu duyduğunuzda ‘Bu da nereden çıktı?’ diyeceksiniz. Bu görüşmelerden inşallah dört dörtlük bir sonuç çıkacak. İlk görüşmeleri yaptık, inşallah arkadaşlarımız da görüşmeleri devam ettirecekler, bu görüşmelerin devamında da biz bunun açıklamasını yapacağız” dedi.

Açıklamalarında gıda güvenliği ve ayçiçek yağı ile ilişkili bilgiler de veren Erdoğan “Ayçiçek yağı dediler, onda da yine Azak Denizi’ndeki 5 gemimiz geldi. Böylece bir anda o iş çözülmüş oldu.” dedi. Erdoğan açıklamasında “Ramazan ile birlikte inşallah vatandaşlarımıza en ufak bir sıkıntı, en ufak bir endişe yaşatmayacağız ve huzurlu bir Ramazan’ı halkımızla birlikte yaşayacağız” dedi.

Asgari Ücrete İkinci Zam Söylemleri

Devam eden Rusya – Ukrayna savaşının gölgesinde turizmde bir patlama olacağını söylemenin çok iddialı olacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücrete ikinci zam söylemlerine ilişkin de konuştu. Erdoğan açıklamasında “Şu anda daha üçüncü aydayız. Yıl ortasına geldiğimiz zaman zaten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanım da önüme mevcut durumu getirir. Zaten Vedat Bey sendikalarla bugüne kadar samimi görüş alışverişinde bulunmuştur. Yapılacak görüşmeler neticesinde de yıl ortasında böyle bir değerlendirme gerektiğinde biz kesinlikle vatandaşımızın, hele hele işçimizden böyle bir şeyi esirgemeyiz. Veren el alan elden hayırlıdır” dedi.