Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Asiltürk İçin Taziye Mesajı

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı ve Milli Görüş Vakfı Genel Başkanı Oğuzhan Asiltürk bugün hayatını kaybetti. 13 Eylül tarihinde Ankara’da hastaneye kaldırılan Asiltürk’ün koronavirüs kaynaklı zatürre nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi. Asiltürk’ün hayatını kaybettiğini Millî Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, duyurdu. Haberlerin ardından birçok iş insanı ve siyasetçi Asiltürk’ü rahmetle anıp, ailesine başsağlığı diledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Asiltürk’ü rahmetle anıp sevenlerine ve yakınlarına başsağlığı diledi. Erdoğan, ” Oğuzhan ağabeyimin muhterem ailesine, Türkiye’deki ve yurt dışındaki sivil toplum ve siyaset camiasına Allah’tan sabr-ı cemil diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun” dedi. Yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün vefat haberini aldığımız, Millî Görüş Vakfı ve Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı, siyasi tarihimizin önemli isimlerinden, çok kıymetli ağabeyimiz Sayın Oğuzhan Asiltürk’e Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Mekânı cennet olsun”  ifadelerini kullandı.

Oğuzhan Asiltürk Kimdir?

25 Mayıs 1935 tarihinde dünyaya geldi. İlk ve ortaokul yıllarında Malatya’da eğitim gördükten sonra İstanbul’a geldi. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesini bitirdi. Serbest Müşavir Mühendislik, 14 ve 15. Dönem Ankara, 12,20 ve 21.dönem Malatya Milletvekilliği ile İçişleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlıkları yaptı.

Mevcut Saadet Partisi’nde Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığı yaptı. Evli ve dört çocuk babası olan Asiltürk bugün hayatını kaybetti.
Exit mobile version