Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan burslara zam müjdesi: 1950 liraya çıkarıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çok önemli açıklamalarda bulunarak kredi ve burslar için zam müjdesini verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında burs miktarlarını belirlediklerini lisans öğrencilerine 650 lira, yüksek lisans öğrencilerine 1300 lira ve doktora öğrencilerine de 1950 lira burs verileceğini belirtti.

BURSLARA ZAM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu konu hakkındaki açıklamalarını partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Toplantısında yaptı. Açıklamalarında “021 yılı bütçesinin hayırlı olmasını diliyorum. Bütçemize katkı sunan istisnasız tüm milletvekillerine şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan üniversite öğrencilerine bir müjde verdi ve burslara yapılan zammı kamuoyu ile paylaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına göre lisans öğrencilerine 650 lira, yüksek lisans öğrencilerine 1300 lira ve doktora öğrencilerine de 1950 lira burs verilecek.

100, 200 VE 300 LİRA ZAM YAPILDI

2020 yılında lisans öğrencileri için aylık burs miktarı 500 lira, yüksek lisans bursları 1100 lira ve doktora bursları 1650 lira oldu. Bu kapsamda lisans burslarına 100 lira, yüksek lisans burslarına 200 lira, ve doktora burslarına da 300 lira zam yapılmış oldu.

Açıklamalarının devamında “Uyuşturucu kaçakçılarından, organ mafyalarından vergi alalım diyor. Uyuşturucu satabilirsiniz demektir, organ mafyası okabiş. Yahu sen ne yapıyorsun. Bu ne sapkınlıktır. İstikametini tamamen saptırmıştır. O zaman gel uyuşturucu örgütünü kur. Organ mafyasını da kur. Başka bir işe yaramıyorsun. Siyaset bu değil… Siyaseti öğrenmesi için, bu söylediklerini ispat gerekir.” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şöyle devam etti:

“MİLLETİN BÜTÇESİ HALİNE GELMİŞTİR”

Meclis’te kabul edilmesiyle bütçe artık iktidarı ve muhalefetiyle tüm milletin bütçesi haline gelmiştir. Her bütçe önemlidir ama salgın nedeniyle 2021 bütçesi daha önemlidir. Böylesine kritik dönemde bütçe tartışmalarının yoğun ve kapsamlı olması normaldir. Yalan ve iftiradan uzak her eleştiriye açığız. Bütçe görüşmelerinde seviyeli değerlendirmeler ortaya konmuştur. Ancak ahlak sınırlarını aşanlar da olmuştur. Takdiri milletimize bırakıyoruz. Bu zihniyetle hiçbir yere varamayız.

Bizimle projede yarışamayanların işi yalan yarışına çevirenler ülkemiz adına büyük kayıptır. Bu yalanları milletin gözünün içine baka baka söylüyorlar. Bir doğrunun yanına 9 yalan katarak buna herkesin inanmasını bekliyorlar. Herkese hakaret etmekten çekinmiyorlar. kendilerini tek parti devrinde sanıyorlar. Bunlar kendilerini hala herkesi karşılarında hizaya diktikleri tek parti devrinde sanıyorlar.

Demokraside asıl olan tehditler yağdırmak değil millete hizmet etmektir. Bu ülkede hiç kimsenin CHP’nin isteğine yönelik davranma gibi bir durumu yoktur. Proje üretmek yerine başkalarının projelerine payandalık etmek bizim itibar edeceğimiz bir siyaset tarzı değildir.

“MİLLETİN KARŞISINA ÇIKMAMASI LAZIMDIR”

CHP’de gün geçmiyor ki bir taciz, tecavüz, hırsızlık olayı duymayalım. Sonradan çıkıp utanmadan başkanlarımız şöyle temiz şöyle başarılıdır diyor. Adliye adliye dolaşıyorlar. Ciddi manada bir check-up’tan geçmesi lazım. Milletimiz iktidarı ele geçirirlerse neler yapabileceklerini biliyorlar. Tecavüz, taciz, hırsızlık rezilliklerinin hesabını vermekten kurtulamayacaklar. CHP’nin, eğer azıcık ar, haya duygusu varsa, tüm bu taciz, tecavüz, hırsızlık iddialarından temizlenmeden milletin karşısına çıkmaması lazımdır.

“BU NE DEMEK BİLİYOR MUSUNUZ?”

Ne diyor; ‘Uyuşturucu kaçakçılarına, organ mafyasına vergi’. Bu ne demek biliyor musunuz; ‘Uyuşturucu satıcılığı yapabilirisiniz, organ mafyası olarak örgütler kurabilirsiniz’. Ya sen ne yapıyorsun, farkında mısın? Bu ne sapkınlıktır. İstikametini tamamen şaşırmış.