Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan destek açıklaması: Aralık ayında hesaplara para yatacak!

Son dakika… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomik gelişmelerle ilgili olarak açıklama yaptı. Erdoğan, son günlerde gıda ürünlerindeki fiyat artışlarıyla ilgili  ”Fahiş fiyat artışı yapan, stokçuluk yapan hiç kimsenin gözünün yaşına bakılmayacak.” dedi.

Ekonomik gelişmelerle ilgili konuşan Erdoğan, “Ekonomide yaşanan büyük değişimi mecrasından saptırmak isteyenler var. Ülkemizi istihdam ve büyümeyle ileriye taşıyacağız. Biz ne yaptığımızı biliyoruz, nasıl yapacağımızı, ne elde edeceğimizi de biliyoruz. Milletimizden bize güvenmesini ve sabırlı olmasını istiyorum.” ifadelerini kullandı.

ÇİFTÇİYE KURAKLIK DESTEĞİ MÜJDESİ

Erdoğan açıklamasında çiftçiye güzel haberi vererek, ”Esnafımızı yüksek faizden koruduk. Esnafımıza ayda 1,7 milyar lira katkı sağlayan indirimli stopaj uygulamasını mart ayına kadar devam ettirme kararı aldık. Çiftçilere de bir müjde vermek istiyorum. Kuraklıktan zarar gören çiftçilerin hesaplarına aralık ayında yatırıyoruz.” dedi.

FAHİŞ FİYAT

Marketlerde gıda ürünlerine yapılan zamlarla ilgili konuşan Erdoğan ”Buradan tüm bakanlıklar, tüm kurumlarımıza, tüm belediyelerimize talimat veriyorum. Girdi maliyetlerindeki ve kurdaki yükseliş ile izah edilemeyecek fiyat artışı yapan bir hassa stokçuluğu yönelen hiç kimsenin gözünün yaşına bakılmayacaktır. Hem idari, hem hukuki işlemlerle kendi ülkesine ve milletine karşı böyle ağır bir suç işleyen herkesin yakasına yapılacaktır.” dedi.