Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Flaş Açıklama! Asgari Ücret Düzenlenebilir!

Geçtiğimiz ay asgari ücretin, alınan karar sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasıyla 2022 yılından itibaren 4.250 TL olacağı ifade edilmişti. Öte yandan TÜİK, Tüketici Fiyat Endeksi’ni 3 Ocak 2022 tarihinde %36,08 olarak belirtmişti. Ancak Enflasyon Araştırma Grubu ise durumun daha ciddi olduğunu belirterek hesaplarına göre enflasyonun %82,81 olduğunu iddia etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücrete ilişkin önemli bir açıklamada bulundu. İşte o açıklama…

“Enflasyona Göre Yeniden Düzenlenebilir”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti meclis toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari  ücretin 4.250 TL olmasının ardından enflasyon oranlarına ilişkin açıklamasında yeniden düzenlenebileceğini belirterek; “Önümüzdeki temmuz ayında enflasyon gerçekleşmesine ve şartlara bakarak gerekirse çalışanlarımızın durumlarını yeniden değerlendireceğiz. Önümüzdeki yaz aylarında çabalarımızın, fedakarlıklarımızın meyvelerini hep beraber almaya başlayacağız. Ülkemizi ekonomide de şampiyonlar liginin parçası haline getirmekte azimliyiz” ifadelerinde bulundu.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan; “En kısa sürede enflasyondaki bu şişkinliği ortadan kaldıracağız. Asgari ücreti yüzde 50 artırarak, memur ve emekli maaşlarını yüzde 26, yüzde 31 oranında yükselterek kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğiz. Önümüzdeki temmuz ayında enflasyona ve şartlara bakarak çalışanlarımızın durumunu yeniden değerlendireceğiz” açıklamasında bulundu.

Özel Okullara Tavan Artışı Düzenlemesi

Anne – babaların şikayetçi olduğu özel okulların artan ücretlerine de ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Milletimizi korumak için her alanda ciddi tedbirler almaya başladık. Özel okul ücretlerindeki artış tavanını yüzde 36 ile sınırladık. Bay Kemal çıkmış konuşuyor, bu iş bizim işimiz sen geriden geliyorsun. Ticaret Bakanlığımız ülke genelinde 100 bin ürün denetimi yaptı. Arz-taleple uyuşmayan durumlara karşı hukuki imkanları kullanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version