Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan flaş açıklamalar! Yeni koronavirüs kararları…

Son dakika… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kritik Kabine toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Artan vakaların ardından gözler alınacak kararlara çevrildi. Şehirler arası seyahat yasağı gelecek mi? Hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı? Nereler kapalı nereler açık olacak? gibi soruların cevapları merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan ayının ilk 2 haftasında tedbirlerin daha da sıkılaştırılacağını belirtti. Hafta içi sokağa çıkma yasağı saati 19.00-05.00 olarak değiştirildi. İşte alınan yeni kararlar…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları;

Son Kabine toplantısından bu yana ülkemiz için çok önemli bir dizi uluslararası program hazırladık.

AB liderleri ile gümrük birliği, vize serbestisi dahil gündemdeki gelişmeleri konuştuk. Türkiye, Avrupa Birliği ile ilişkilerinde en baştan beri şeffaf ve samimi olmuştur.

Avrupa’da çok ciddi ekonomik siyasi sonuçlara neden olacak bir göç dalgasının önüne geçtik.

Avrupa Birliği’nden tek talebimiz, üyeliği kabul edilen diğer ülkelerle aynı süreçlere ve uygulamalara tabi tutulmamızdır.

Avrupa ülkelerinde salgın sürecindeki toplumsal kargaşalara verilen tepkiler, Türkiye’ye yönelik çifte standardı gözler önüne sermiştir.

İLK 2 HAFTA KISMİ KAPANMA

Ramazan ayının ilk 2 haftasında tedbirleri sıkılaştırarak kısmi kapanma uygulamasına geçiyoruz. Amacımız bu iki haftalık sürede vaka ve vefat sayılarında düşüş sağlamaktır. Bu dönemde beklediğimiz oranda iyileşme olmazsa devamında çok daha sert uygulamaların gelmesi kaçınılmaz hale gelecektir.

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması sürecek. Hafta içi sokağa çıkma sınırlamasının saatleri akşam 19.00 ve sabah 05.00 olarak güncellenmiştir.

Sokağa çıkma saatlerinde zorunlu haller dışında şehirler arası seyahatlere izin verilmeyecektir. 65 yaş üstü ve 18 yaş altının şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanma sınırlamasını yeniden getiriyoruz.

Dönüşümlü ve esnek mesai yeniden yaygınlaştırılacak.

8. ve 12. sınıflar ile okul öncesi eğitim kurumları dışındaki tüm kademeler uzaktan eğitimle faaliyetlerini sürdürecektir.

Kamuda saat 16.00’da bitecek şekilde dönüşümlü ve esnek mesai yeniden yaygınlaştırılacak.

(Kısmi kapanma) Uygulama, yarın akşam saati itibarıyla başlayacaktır. Kısmi kapanma) Uygulama, yarın akşam saati itibarıyla başlayacaktır.

Yeme içme hizmeti veren kafe, kıraathane, lokal, çay bahçesi, Spor salonu, benzeri mekanlar faaliyetlerine bayram sonuna kadar ara verecek.Lokanta ve benzeri işletmeler ramazan boyunca sadece belirlenen saatlerde paket ve gel-al hizmetiyle çalışmalarını yürütecektir. Konaklama tesisleri ile evlerde toplu iftar ve benzeri organizasyonlar gerçekleştirilemeyecek

Exit mobile version