GündemManşet

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan flaş asgari ücret açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti öncesinde basına önemli açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında asgari ücrete de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmelerin işveren ve işçi kesimiyle yürütüleceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, , Azerbaycan’ın ‘Zafer Günü’ kutlamaları için Bakü’ye hareket etmeden önce basına önemli açıklamalarda bulundu. Burada soruları da yanıtlayan Erdoğan, asgari ücrete ilişkin de konuştu. Erdoğan asgari ücret görüşmeleri hakkındaki değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:
Görüşmeler devam ediyor. Görüşmelerde bakanlığımız bu görüşmeleri işveren-işçi kesimiyle yürütecekler. Bizim de önümüze gelecek, adımları birlikte atacağız. Temennimiz isabetli, hayırlı bir karar çıkar ve yola devam ederiz.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları:

Türkiye yaptırımlarıyla ilgili olarak:

Türkiye’ye yönelik yapılacak herhangi bir yaptırım kararı Türkiye’yi ırgalamaz. AB bize her zaman yaptırım uygulamıştır. AB bize dürüst davranmamıştır.

ABD’de yeni başkan Joe Biden döneminde ilişkiler

Biden ile yabancı birisi değilim, Obama döneminden de gayet iyi tanışan birisiyim, hatta evime kadar gelmiş olan birisidir. Dünyada siyaset maalesef çok çirkin ilerliyor, aklına herhangi bir şey gelen hemen masaya yaptırımı getiriyor, Türkiye ile ABD arasında nasıl bir süreç var, biz NATO’da beraber değil miyiz. Şu anda maalesef bizim silah alımlarıyla alakalı konularda attıkları adımları veya ifadeleri doğrusu şık bulmuyoruz.

Paris’te ırkçı hakem konusu

Fransa’daki Başakşehir-PSG maçında meydana gelen bu hadise hakikaten Fransa’nın son dönemlerdeki özellikle ırkçı yaklaşımlarının yeni bir ifadesidir. Buradaki bu yaklaşım asla affedilemez. Nitekim ben de dün akşam bununla ilgili Twitter hesabımdan açıklamalarımı yaptım. Gerek parti sözcümüz gerek aynı şekilde Cumhurbaşkanlığı Sözcümüz açıklamalarımızı yaptık. Bu duruşu aynı kararlılıkla devam ettireceğiz.

Başakşehir çok kararlı bir duruş sergiledi ve sahadan çekilmeleri, Romen hakemi almalarına rağmen arkadaşlar direndiler, ‘bizim için yeterli olmaz’ dediler. Hakemlerin dördünün de değiştirilmesi kararı verildi. Tabi burada Demba Ba falan çok kararlı durdular. Bu kararlı duruş sonrasında da bu akşama alındı maç.