DünyaGündemPolitika

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan G20 sonrası basın açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan basın toplantısındaki konuşmasına Fas depreminden bahsederek başladı. Fas depremi için her türlü yardıma hazır olunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaralılara acil şifa dilerken, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi.

Teşekkür geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan misafirperverliklerinden dolayı Hindistan’a ve Hindistan Başbakanı Modi’ye teşekkürlerini iletti.

Gezegen krizi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Tek Yeryüzü, Tek Aile, Tek Gelecek’’ temalı toplantı da iklim değişikliği, biyolojik çeşitlilik ve kirlilik olarak yansıyan küresel iklim krizine değinildiğinden bahsetti. Erdoğan, yıkıcı sonuçların tüm dünyada etkisini yangın, kuraklık, sel ve daha farklı felaketler olarak gösterdiğini belirtti.

Paris İklim Anlaşması vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Paris İklim Anlaşması’na 2053 net sıfır emisyon ve yeşil kalkınma hedeflerimizle en anlamlı katkıyı yapan ülkeler arasındayız’’ dedi.

Yenilenebilir enerji sektörlerinde önemli adımlar atıldığından bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin iklim krizinin çözümü için elini taşın altına koyduğunu vurguladı. Ortak evimiz olan dünyamızın korunması için çalışmaya devam edeceğiz dedi.

Sorunlarımızın sebebi merhamet eksikliği

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamasında; sorunlarımızın sebebi kaynak kıtlığı değil, merhamet eksikliği dedi. Daha adil bir dünyanın mümkün olduğuna inandığını belirtti. Ayrıca Erdoğan konuşmasında; milli gelire oranla dünyanın en fazla yardım yapan ülkesi olduğumuzu vurguladı.