Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kısıtlama açıklaması! Düğün kısıtlaması ne zaman kalkacak?

Türkiye’de vaka sayılarının azalması ve aşıların uygulanmaya başlaması ile beraber kısıtlamaların ne zaman kalkacağı merak konusu oldu. Özellikle düğün yapacak olan vatandaşlar, kısıtlamaların ne zaman kalkacağına dair araştırmalar yapıyorlar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün kısıtlamaların esnetilmesine dair açıklamalarda bulundu.

Vatandaşlar normalleşmenin ne zaman başlayacağını ve kısıtlamaları ne zaman kalkacağını merak ediyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün İstanbul’da kıldığı cuma namazının ardından kısıtlamalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kısıtlamalar ile ilgili olarak, verilere bakacaklarını ona göre gerekirse esnemeye gidebileceklerini söyledi. Restoranların açılması hakkında de değerlendirmede bulunan Erdoğan, “Restoran konusunu kabine toplantısında değerlendireceğiz. Endişelerimiz var. Ne kadar sıkı tutacağız diyorlarsa da maalesef sıkı tutulmuyor. Böyle bir riske girmek istemiyoruz. Elimizdeki verilere bakarız buna göre bir esneme yapabiliriz” dedi.

Düğünlere getirilen kısıtlamalar:

81 ilde; sokak/köy düğünü, sünnet düğünü, kına gecesi, nişan gibi etkinliklere müsaade edilmeyecek.
Nikah merasimi şeklinde yapılabilecek düğünler ile nikahların en fazla 1 saat süre içerisinde tamamlanacak.
Nikah merasimi şeklinde düğün veya nikah yapılacak düğün salonlarında, sandalye/koltuk düzeni, fiziki mesafe koşullarına uygun ve dans/oyun pisti/alanlarını da kapatacak şekilde oluşturulacak.

Nikah merasimi şeklinde yapılacak düğünler ile nikahlarda, oyun oynanması/dans edilmesine, toplu yemek verilmesi de dahil olmak üzere her türlü yiyecek-içecek servisi/ikramı (paketli su servisi hariç) yapılmasına hiçbir şekilde izin verilmeyecek.
Gelinle damadın birinci ve ikinci derece yakını olmayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 15 yaş altı çocukların düğünlere ve nikah törenlerine katılması yasaklanacak.

Düğün kısıtlaması ne zaman kalkacak?

Düğün kısıtlamasının kaldırılmasına ilişkin henüz resmi bir karar alınmadı. Ancak kulislerden gelen son haberlere göre, kısıtlamaların kademeli olarak şubat ayının ortalarında kaldırılması bekleniyor.