GündemManşetPolitika

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan muhalefete kongre göndermesi

HABER/ Didar DEMİRCİ- Partisinin 4. Olağanüstü Büyük Kongresi için Ankara Spor Salonu’nda partililerine seslenen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, olaylı kongrelerle gündeme oturan Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) eleştirilerini sıralarken; geçtiğimiz hafta İçişleri Bakanlığı’na saldırı girişiminde bulunan teröristlere göz dağı verdi.

AK Parti’nin 4. Olağanüstü Büyük Kongresi için Erdoğan, “Türkiye Yüzyılı için önemli bir gün. Yeni bir döneme yepyeni bir heyecanla merhaba diyeceğiz. Türkiye Yüzyılı’nın siyasette öncüsü olacak kurmay kadroyu delegelerimizin oylarıyla belirleyeceğiz. Böylece yeni seslerle yeni yüzlerle partimizi daha da güçlendireceğiz” dedi.

BİZDE SANDALYE DEĞİL MUHABBET VAR

AK Parti’nin kuruluşundan bugüne 3 olağanüstü olmak üzere toplamda 10 kongre yaptığını belirten Erdoğan, “Bu kongreleri de birileri gibi sandalyelerin havada uçuştuğu gibi değil; büyük bir coşkuyla, kardeşlikle icra ettik. Bakın burada muhabbet var. Her kongremizden güçlenerek çıktık. İnşallah bugün de aynısını yapacağız. Cumhuriyetin yüz akı, Türkiye’nin ortak aklı olarak bundan sonra da geleceğe emin adımlarla yürüyeceğiz. Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Rabbim milletimize karşı bizleri mahcup etmesin” sözlerini kaydetti.

ONLAR YOLUNA BİZ YOLUMUZA

Geçtiğimiz 14 ve 28 Mayıs genel seçimlerinden AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak büyük bir zaferle çıktıklarını söyleyen Erdoğan, “Böylece 22 yıllık tarihimizde 17. Seçim zaferimize imza atmış olduk. Durmak yok. Hep beraber yürüyoruz. Bu topluluk birbirinden kopmadı. İhanet edenler olmadı mı oldu. Onlar yoluna biz de yolumuza ve inşallah onlar burada da dikiş tutturamayacaklar. Biz de milletimize hizmet yolunda emin adımlarla yürüyeceğiz. Demokrasi şöleni içinde yüzde 90’ı bulan rekor katılım oranıyla tüm dünyaya örnek olacak seçim sürecini geride bıraktık. Seçimlerle birlikte Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi milletimizden bir kez daha onay aldı. Türkiye’yi etkileyecek olan vizyon ve programın sadece partimizde olduğu tekrar ortaya çıktı. 6’lı masa dediler 16’lı masa dediler ne oldu? Bak şimdi o masadan parlamentoda kimse var mı? Düşünebiliyor musunuz başkanlarının parlamentoda olmadığı 6’lı masa! Elhamdulillah Cumhur İttifakı parlamentoda. Biz de Türkiye Yüzyılı için kaldığımız yerden tekrar çalışmaya başladık” diye konuştu.

TERÖRÜ KULLANANLARA BOYUN EĞMİYORUZ

Çeşitli zorluklarla karşılaşılmasına rağmen Türkiye’yi hedefleriyle buluşturmakta kararlı olduklarının altını çizen Erdoğan, “Terör örgütlerini kullanarak bizi köşeye sıkıştırmaya çalışanlara boyun eğmiyoruz. Menzile kilitlenmiş ok misali Türkiye Yüzyılı’nı gerçeğe dönüştürmek için tüm samimiyetimizle, enerjimizle çalışmayı sürdürüyoruz. Aziz kardeşlerim bizler Ak Parti olarak çok büyük bir aileyiz. Bu aile farklı; bu aile, ailenin kutsiyetine inanmış bir aile. Bu dava hizmet davasıdır. Bu dava evlatlarımıza güçlü ve müreffeh bir Türkiye bırakma davasıdır. Şehitlerimizin emaneti olan bu davayı hakkıyla taşıyıp bizden sonrakilere en güzel şekilde teslim etmek bizim görevimizdir. Bizim her başarımız ülkemizin başarısıdır. Milletimizin başarısıdır. Ak Parti ve Cumhur İttifakı olarak biz ne kadar güçlü olursak Türkiye’de geleceğine güvenle bakacaktır. Hiçbirimizin yorulma gevşeme rehavete kapılma gibi bir lüksü asla bulunmuyor” dedi.

YEREL SEÇİM İÇİN START VERDİ

Erdoğan, “Yorulsak da zorlansak da ülkeye ve millete hizmet yolculuğumuzu devam ettirmek mecburiyetindeyiz. Sorumluluğumuzun 85 milyonun tamamına olduğu bilinciyle çalışmalarımızı yürütmemiz gerekiyor. Bunun için mesajımızı iletmediğimiz tek insanımızı bırakmadan koşacağız, koşturacağız, ter dökeceğiz. Her gün bir öncekinden daha fazla çalışarak 31 Mart yerel seçimlerine hazırlanacağız. 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde olduğu gibi 31 Mart’ta da AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak ipi göğüslemeye hazır mıyız? Şimdi buradan soruyorum. 31 Mart için kapı kapı dolaşmaya hazır mısınız?” diye konuştu.

Erdoğan, konuşmalarının ardından Ankara Spor Salonu’na girerek kongrenin açılışını yaptı. ‘Türkiye Yüzyılı’ vurgusunun ön plana çıktığı kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Azerbaycanlı şarkıcı Azer’in konseriyle başladı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan Erdoğan, “Bu sevda ülkemizin, milletimizin ve devletimizin beka mücadelesinin adı olan Cumhur İttifakı’nın sevdasıdır” dedi.