Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Önemli Açıklama! 22 Ocak Döviz’de Son Durum!

Döviz cephesinde son durum merakla takip ediliyor. Bir gecede düşüş yaşayan döviz kurları gündemden düşmüyor. Milyonlarca yatırımcının merak ettiği döviz fiyatlarında son durum ne oldu? Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yatırımcıların Türk Lirası’na yatırım yapmalarını rica etmiş, yastık altında bulunan döviz ve altınları ekonomiye kazandırmalarını istemişti. Bu açıklamanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan dün MÜSİAD heyeti sonrası bir konuşmayla kamuoyuna seslendi. İşte detaylar…

“Bir Daha Aşırı Dalgalanma Yaşanmayacak!”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün MÜSİAD heyetiyle yaptığı görüşmenin ardından önemli bir açıklamada bulundu. Bir daha geçtiğimiz aylarda yaşanan dalgalanma gibi aşırı dalgalanma yaşanmayacağını belirterek şu ifadeleri kullandı;

“Tüm dünyanın ekonomik manevralarını istihdam krizinin önüne geçmek için yaptıkları bir dönemde biz daha büyük bir hedef peşinde koşuyoruz. Yatırım, istihdam, ihracat ve üretim, tüm bunları getirip dayadığımız yer iki önemli altyapıdır. Bu istikrar ve güvendir.  20 Aralık’taki tedbir paketi ile döviz kurundaki köpüğü aldık. Ardından asgari ücretten memur-emekli maaşlarına kadar insanımızın hayat standardını koruyacak adımlar attık. Piyasalarda bir daha aşırı dalgalanmaların yaşanmayacağını düşünüyoruz. Enflasyonun üzerindeki köpüğü de kısa sürede almayı arzu ediyoruz. Sizlerden beklentimiz siyasetteki tek sermayesi umutsuzluk aşılamak olan felaket tellallarına prim vermeden üretmeniz, yatırımları artırmanızdır”

Öte yandan döviz fiyatları son olarak açıklanan rakamlara göre şu şekilde ifade edildi;

Dolar fiyatları son olarak açıklanan rakamlara göre almak isteyenler için 13,4709 TL satmak isteyenler için 13,4726 TL olarak belirlendi.

Euro fiyatlarında ise son olarak açıklanan anlık verilere göre %0.96 artış göstererek 15,2540 TL alış fiyatı olurken,  15,2894 TL satış fiyatı oldu.

İngiliz Sterlini ise açıklanan son rakamlara göre %0.34 artış göstererek alış fiyatı 18,2334 TL satış fiyatı 18,2713 TL olarak güncellendi.

Exit mobile version