Cumhurbaşkanı Erdoğan Ramazan ayında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını açıkladı!

Türkiye’de kontrollü normalleşme döneminde corona virüsü vaka sayısında önemli artışlar yaşandı. Günlük vaka sayısı 30 bine kadar yükseldi. Bu nedenle milyonlarca vatandaş bugün düzenlenen Kabine Toplantısı’ndan çıkacak kararları bekliyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplantı sonrası kamera karşısına geçti. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları…

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün düzenlenen Kabine Toplantısı ardından Türkiye’de corona virüsü salgınına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda şu ifadeler kullanıldı:

Vatandaşlarımızı bir defa daha tamam diye ifade ettiğimiz temizlik, maske, mesafe kurallarına sıkı sıkı uymaya davet ediyorum.

Aşılamada ileri yaşlardan başlayarak 15 milyon aşılamımızın etkilerini sahada görmeye başladık.

Kırmızı kategorideki illerde sadece pazar günü uygulanan sokağa çıkma sınırlaması artık cumartesi ve pazar günü olarak sürecektir.

Ramazan ayı boyunca ülke genelinde toplu iftar ve sahur gibi etkinlikler gerçekleştirilmeyecek. Lokanta ve kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın tüm Türkiye’de yüzde 50 kapasite ve belirlenen kurallara uygun şekilde çalışabilecek. Türkiye’nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması akşam 21.00 ve sabah 05.00 olarak haftanın her günü devam edecek.

Sadece ramazan boyunca Türkiye genelinde lokanta ve kafe gibi işletmelerin hizmetleri paket servisle sınırlandırılacaktır.

Bu mübarek ay boyunca, ülke genelinde hafta sonları sokağa çıkma sınırlaması uygulayacağız.

Exit mobile version