Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Sezen Aksu’ya sert cevap: O dili kopartmak, bize düşer!

Yazdığı şarkı sözleri ve seslendirdiği şarkılar ile Türk pop camiasının önde gelen isimlerinden biri olan Sezen Aksu, son günlerde magazin basınında şarkıları ile değil şarkı sözlerine yapılan sert eleştiriler ile yer alıyor.

Geçtiğimiz günlerde “Şahane Bir Şey Yaşamak” isimli şarkısının sözleri ile adından söz ettiren Sezen Aksu, şarkı sözlerinin içerisinde Hz. Adem’in ve Hz. Havva’nın isimlerini geçirmesi ile gündeme oturmayı başardı. Şarkı sözlerinde dini değerlere ve dini isimlere saygısızlık yaptığı ileri sürülen Sezen Aksu, pek çok kişi tarafından sert bir dil ile eleştirildi. Sezen Aksu’nun son şarkısında yer alan sözlere tepki verenlerin arasına Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı. Erdoğan’ın, Cuma namazı çıkışında yaptığı açıklamalar ile Sezen Aksu’yu hedef aldığı ileri sürüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma Namazından Sonra Cemaate Seslendi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma namazını Büyük Çamlıca Camisi’nde kıldı. Namaz sonrasında camii cemaatine seslenen Erdoğan, çok konuşulacak açıklamalara imza attı.

Namaz sonrasında cemaat ile sohbet eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada şu ifadeler yer verdi: “Hakaretlerin bini bir para. Edilen bu hakaretlerin karşısında durması gereken sizlersiniz. Kimse, Hz. Âdem efendimize dil uzatamaz. Uzatanların dilini koparmak bize düşer. Havva validemize de kimse dil uzatamaz. Uzatanlara hadlerini bildirmek, bizim görevimizdir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın isim vermeden yapmış olduğu bu açıklamalar, camii cemaati içerisinde yer alan bir vatandaş tarafından kayda alındı. Sosyal medyaya servis edilen video ile birlikte, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerinin Sezen Aksu’yu hedef aldığı ileri sürüldü.

Yalısına Polis Koruması Gelmişti!

Sezen Aksu’nun ilgili şarkısında geçen ve dini değerlere saygısızlık olarak yorumlanan sözlerden sonra Ak Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Twitter hesabından bir paylaşımda bulundu. Açıkgöz’ün paylaşımında yer alan “Sezen Aksu, 20:30’da kapındayız” ifadesinden sonra, ünlü şarkıcının yalısına polis korumaları geldi.

“Şahane Bir Şey Yaşamak” İsimli Şarkının Sözleri

Sezen Aksu’nun, “Şahane Bir Şey Yaşamak” isimli şarkısında yer alan ve eleştiriye sebep olan sözler şu şekilde:

“…Binmişiz bir alamete

Gidiyoruz kıyamete

Selam söyleyin o cahil

Havva ile Adem’e…”