Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan son dakika asgari ücret açıklaması! ‘Çok büyük artış olacak’

Milyonlarca çalışanın gözü kulağı asgari ücret zammında. Dolar kurundaki artış ve birçok gıda ürüne gelen zamların ardından vatandaşlar 2022 asgari ücret gelişmelerine ilişkin son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete ilişkin yaptığı açıklamada “Asgari ücretle ilgili çalışmalarımız sürüyor. En kısa zamanda açıklanacak. Asgari ücrete şuana kadar olmuşun çok çok fevkinde bir artış yapacağız” dedi.

Asgari ücret komisyonu toplandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, görüşmeleri 4 oturumda bitirmek istediklerini belirtti.

‘EMEĞİ KORUYACAK BİR ASGARİ ÜCRET BELİRLEYECEĞİZ’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin toplantıda yaptığı konuşmada, “Asgari ücret son zamanlarda kamuoyunda sıkça tartışılan bir konu haline geldi. Asgari ücret gerçekten önemli. Türkiye’de asgari ücret alan yaklaşık 6 milyon civarında işçi var emekçi var. Emeği koruyacak bir asgari ücret belirleyeceğiz” dedi.

Bilgin konuşmasında bakanlığın yaptığı asgari ücret anketinin sonuçlarını da paylaştı.

Bilgin şunları söyledi:

Araştırmayı 26 şehirde yaptık. Muhtelif sektörlerde 624 işletmeyle görüştük.

İşverenlerin yaklaşık yüzde 34’ü asgari ücretin 3 bin 501 TL ile 3 bin 750 TL arasında olması gerektiğini belirtti.

İşverenlerin yüzde 74’ünün asgari ücrette artış oldukça işten çıkarmaların artmasından endişeli olduklarını gördük.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Toplantı öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan medya mensuplarının asgari ücretle ilgili sorulara da yanıt vermişti.

Erdoğan, asgari ücretle ilgili, “Asgari ücretle ilgili çalışmalarımız sürüyor. En kısa zamanda açıklanacak. Asgari ücrete şu ana kadar olmuşun çok çok fevkinde bir artış yapacağız.” ifadelerini kullanmıştı.

Exit mobile version