EğitimGündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yüz Yüze Eğitim Açıklaması

Okulların açılmasına sayılı günler kala Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezinde yapılan 2021 yılı Öğretmen Atama Törenine katıldı. Milli Eğitim Bakanlığı 81 ilde verdiği talimatla okullar yeni eğitim öğretim dönemine hazır olacak.

Salgın hala devam ettiğini ama çocukların okuldan uzak kalmamasının gerektiğini bildiren Erdoğan, yaptığı konuşmada ”Biraz sonra atanacak öğretmenlerimizle birlikte okullarımızda görev yapan öğretmen sayımız 1 milyon 137 bini bulacaktır. Öğretmenlerimizin özlük haklarında büyük iyileştirmeler yaptık. Avrupa’da öğretmenler için zorunlu ders saati en düşük ülke Türkiye’dir” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, “Çocuklarımızı Pazartesi Günü Okullarıyla Buluşturuyoruz”

Erdoğan, “Çağın gerektirdiği her türlü bilgi ve beceriyle donatılmış yetişmiş insan gücümüzü ekonomimizin, toplumumuzun ve demokrasimizin lokomotifi olarak görüyoruz. Çocuklarımız 1,5 yıldır okullarında olamadılar. Salgın halen devam ediyor. Ama artık çocuklarımızı okullarından uzak bırakma lüksümüz kalmadı. Okullarımızı açık tutmakta kararlıyız. Çocuklarımızı pazartesi günü okullarıyla buluşturuyoruz.” dedi.