Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasından sonra dolar fiyatları düştü!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dolar hakkindeki açıklamalarından sonra dolar fiyatları düştü. Erdoğan tarafından yapılan açıklamada, “Ekonomi yönetimimiz yerli ve diğer yatırımcılarla bir arada olacak. ” ifadeleri kullanılmıştı. Peki, dolar ne kadar oldu? İşte 11 Kasım dolar ve euro son durum

Bugün gerçekleştirilen AK Parti grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Vatandaşların Türk Lirası kullanmasını isteyen Erdoğan açıklamalarında, “Biz kendi paramıza sahip çıkmazsak paramız güçlenmez. Yatırım yapıldığında en yüksek ve güvenlli kazancın sağlanacağı ülkelerin başında Türkiye’nin geldiğini göstereceğiz. Ekonomi yönetimimiz yerli ve diğer yatırımcılarla bir arada olacak. ” ifadelerini kullandı. Erdoğan’ın bu açıklamalarının ardından dolar ve euro fiyatlarında düşüş meydana geldi. Peki, 11 Kasım dolar ve euro ne kadar oldu?

11 Kasım dolar ve euro fiyatları

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından sonra dolar alış 7,9071 satış 7,9116 olarak işlem gördü. Euro ise alış 9,2957 satış 9,3125 olarak kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomi hakkındaki diğer açıklamalarından satırbaşları

Faizin en azından enflasyon seviyesinde olması gerekir. İnşallah buradaki engeli aşarak enflasyonu daha da aşağı çekeceğiz. Bunun için en kısa sürede enflasyonu tek rakamlara düşürme hedefindeyiz.

Vatandaşın satın alma gücünü korumamız gerekir. Fiyat istikrarını belirlemek, hayata geçirmek , ülkemizde merkez bankasının görevidir. Bakanımızn ve merkez bankasının yeni başkanının çalışmalarını temel yaklaşımlarımızla önemli seviyelere getireceğine inanıyoruz.

Cuma günü 8.52 olan dolar kuru 8.09’a geriledi. Türkiye’nin risk durumu 450 baz puana geriledi. 5 yıl vcadeli tahvil faizi 104 baz puan düştü ve 12.80 seviyesinde işlem görmeye başladı.

Uluslararası yatırımcıların ülkemiz varlıklarına 2.7 milyar dolarlık talebi gerçekleşti. Cuma gününe göre boırsadaki değer ytükselişi yüzde 5’i geçti. Atacağımız her adımla bu olumlu tablo iyiye gidecektir.

Exit mobile version