Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hayvanların toplatılması ile ilgili yaptığı açıklamaya Tuğba Ekinci’den yanıt!

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep ilinin Şahinbey ilçesinde yer alan bir sitenin basketbol sahasında oyun oynayan 4 yaşında ki küçük bir kızın, iki pitbullun saldırısına uğramasından sonra ağır derecede yaralanmasının üzerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan sokak hayvanlarının toplatılması ile ilgili belediyelere çağrıda bulundu. Erdoğan’ın bu kararına, sosyal medya hesabı aracılığı karşı çıkan isim listesine, şarkıcı Tuğba Ekinci de eklendi.

“Sizi Severim Ama Garibime Gitti!”

Gaziantep ilinin Şahinbey ilçesinden bulunan site içerisinde oyun oynayan, 4 yaşındaki Asiye Ateş isimli kız çocuğu geçtiğimiz günlerde pitbull cinsi iki köpeğin saldırısına uğramıştı. Etraftaki vatandaşların küçük kızın çığlıklarını duymasının ardından, olay yerine gelen sağlık ekipleri küçük kıza müdahalede bulunmuş ve küçük kız acil bir şekilde hastaneye kaldırılmıştı. Göğüs ve yüz bölgelerinden yaralanan Asiye Ateş’in durumunun ağır olduğu bildirilmişti.

Küçük kızın yaşadığı olay üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan çeşitli açıklamalarda bulunmuş ve Erdoğan’ın yapmış olduğu açıklamalara birçok insan tepki göstermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sokak hayvanları için yapmış olduğu açıklamaya, Tuğba Ekinci de tepki gösterdi. Cumhurbaşkanına olan sevgisi ile bilinen Ekinci, sosyal medya hesabı aracılığı ile Erdoğan’ın fotoğrafını paylaşarak şu ifadeleri kullandı:” Sizi ne kadar severim sayarım bilirsiniz. Fakat sokak hayvanları için uygulanacak yeni prosedür benim de garibime gitti. Beni bilirsiniz kendim için sizden bir şey istemedim hiçbir zaman. Yanlış anlaşılmalar olmuş düzeltilebilir diye düşünüyorum. Değerli zeki Cumhurbaşkanım”

“Bu Saldırı Bardağı Taşırdı!”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 yaşındaki Asiye Ateş’in Şahinbey ilçesinde köpek saldırısına uğramasının ardından birçok açıklamada bulundu. Yaşanan acı olayı üzüntü ile takip ettiğini belirten Erdoğan açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Bu saldırı bardağı taşırdı. Bu nedenle tehlike arz eden tüm köpeklerin toplanmasını istiyorum.”

Sokak Hayvanları Toplanmaya Başlandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tehlike arz eden sokak hayvanlarının toplatılması çağrısının ardından, belediyeler çalışmalara başladı. Birçok belediye sokaklarda yer alan köpekleri, cins ayırt etmeden toplayarak, kurumların araçlarına yüklemeye başladı. Hayvanların nereye götürüldüğünü öğrenmek isteyen milyonlarca hayvan sever, sosyal medya hesapları aracılığı ile bu duruma tepki gösterdi!