Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjde açıklaması tepkilere neden oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yönelik açıklayacağı ‘müjde’sinin KKTC Cumhurbaşkanlığı’na ve KKTC Meclisi’ne yeni bir külliye inşaatı olduğunu belirtti. Erdoğan, “Proje çalışmaları bitti ve inşasına da inşallah yakında başlıyoruz. Metahan bölgesinde, silahlı kuvvetlerimizle de görüşerek orada bir 500 dönüm araziyi bu iş için tahsis ettik” dedi. “Devlet olmanın işte ifadesi budur” diyen Erdoğan, “Bunu inşallah bu projeyi hayata geçirmek suretiyle nasıl bir Kuzey Kıbrıs, Kıbrıs Türk’lerine ait bir devlet varmış bunu birilerinin görmesi lazım” şeklinde konuştu.

KKTC’de müjde diye birileri toplumu büyük bir beklentiye sokup, sonra meclis, başkanlık binası ve millet parkını teselli ikramiyesi olarak sunarken aceba ne düşündü? İnsanlar ne umdu ne buldu!

Erdoğan’ın bu açıklamasına ‘’Bu Türkiye’ye yönelik bir müjde değil. Bu sadece bazı müteahhitlere verilen müjdedir’’ yorumu geldi. Hülasa Erdoğan, iki gündür ‘’müjde vereceğim’’ demiş ve bu konuda vatandaşın beklentisini yükseltmiştir. Lakin açıklanan ve adına müjde denilen husus, birkaç müteahhittin yeni iş almasından öte bir durum değildir ve Türk halkını ilgilendiren bir durum hiç değildir. Bu konu ile ilgili tepki veren CHP Malatya Milletvekili ve İYİ Parti Milletvekili Ali Ağıralioğlu yanı sıra onlarca siyasetçi ve gazeteci tepki mesajları yağdırdı.

CHP’li Veli Ağbaba: Erdoğan’ın “doğalgaz bulduk” deyip yine faturaya zam yapacağını düşünürken KKTC müjdesi beklemediğimiz yerden geldi. KKTC’ye “Saray ve millet bahçesi” yapılacakmış (!)
Türkiye’yi Saraylara, betona boğdukları yetmedi, sıra KKTC’ye geldi. KKTC halkı rantçılara karşı uyanık olsun!

İYİ Partili Ali Ağıralioğlu: Vatanı kupon arazi gibi görürseniz, devleti beton binalar yapmak zannedersiniz. Devlet olmayı bina yapmak zannederseniz, müteahhitleriniz de kendini devlet zanneder.

Türk Milleti’ne vereceğiniz KKTC müjdesi tanınma müjdesidir. Bugünkü müjdeye ancak müteahhitleriniz sevinir.

SÖZCÜ yazarı Uğur Dündar: “Ne büyük beklentilerimiz vardı. Meğer KKTC’deki müjde “külliye” imiş!.. Beton müjde olur mu? Oldu işte!..”

SÖZCÜ yazarı Yılmaz Özdil: “Türk Mukavemet Teşkilatı’nın efsane Toros’u, milli kahramanımız Denktaş’ın anıt mezarını 9 yılda bitiremeyen/bitirmeyen ‘yes be annem’ci zihniyet, Kıbrıs’a saray müjdesi verdi iyi mi!”

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır: “KKTC Müjdesi, 5’li çetenin yeni rant kapısı!”

“AKP İÇİN EN TEMEL İHTİYAÇ SARAY”

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin: “Doğru. Her şey bitti Kuzey Kıbrıs’a saray yapmak kaldı. Bizim paramızla bir saray da Kıbrıs’a yapalım. 10 milyon işsiz, 16 milyon yoksul var. AKP için en temel ihtiyaç saray. Türkiye’nin gelişmesi, kalkınması önündeki en büyük engel AKP’dir.”

“MÜJDE KIBRISLILARA DEĞİL 5’Lİ ÇETEYEYDİ”

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen: “KKTC Müjdesi Kıbrıslılara değil 5’li çeteyeydi.”

“AKP BETON KULLANMADAN MÜJDE VEREMİYOR ANLAŞILAN”

İYİ Parti Adalet ve Hukuk Politikaları Başkanı Bahadır Erdem: “Cumhurbaşkanının 2 gündür bir türlü veremediği KKTC müjdesi meğersem, külliye inşaatıymış. AKP beton kullanmadan müjde veremiyor anlaşılan. Bu olsa olsa 5 yandaş müteahhit ile onlar üzerinden para devşirenlere müjde olur!”

“KKTC MÜJDESİ YAVRU KÜLLİYE”

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya: “KKTC müjdesi yavru külliye… En iyi bildiği iş inşaat ve itibarın simgesi saray!”