Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdelediği 0,99 ve 0,89 faiz oranlı kredi paketinin örnek hesaplama tabloları yayınlandı! 100 bin TL’lik kredinin geri ödemesi…

Ekonomi piyasalarında gözlenen olumsuz gelişmelerin hammadde fiyatlarını arttırması hem ikinci el hem de sıfır konutların satış fiyatlarını direkt olarak etkiledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu noktada yeni bir karar alındığını ve ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara uygun faiz oranları karşılığında kredi hizmetleri sunulacağını bildirdi.

Herkes Ev Sahibi Olacak!

9 Mayıs tarihinde gerçekleştirilmiş olan kabine toplantısı sonrasında kameraların karşısına geçen ve toplantıda alınan kararları kamuoyu ile paylaşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, artan konut fiyatlarına karşın uygun faiz oranlı kredi hizmetinin verileceğini açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapmış olduğu açıklamalara göre sıfır konut almak isteyenlere 0,99 faiz oranlı, ikinci el konut almak isteyenlere ise 0,89 faiz oranlı kredi hizmeti sunulacak.

Sıfır Konutlara 0,99 Faizli 10 Yıl Vadeli Kredi İmkânı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdelenen sıfır konut kredisi için vatandaşlar araştırmalar yapmaya başladı. 2 milyon TL üst limite sahip olan kredi paketinden hizmet almak isteyen vatandaşlar, çekecekleri kredi tutarlarına göre ödeyecekleri aylık taksit tutarlarını hesaplamaya çalışıyorlar.

Kamuoyu ile paylaşılan ödeme planına göre çekilecek kredi tutarına göre 120 ay vade ile ödenecek olan aylık taksit tutarları şu şekilde hesaplandı:

İkinci El Konutlara 0,89 Faiz Oranlı 10 Yıl Vadeli Kredi İmkânı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdelediği ikinci kredi paketine göre ise satın alınacak olan ikinci el konutun en az yarı fiyatına tekabül eden döviz hesapları bulunan veya ilgili konutun yarı fiyatını altın bozdurarak karşılayacak olan vatandaşların ödeyecekleri aylık taksit tutarları, şu şekilde hesaplandı:

Exit mobile version