Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ucuz kredi müjdesi: Borcu olanlar için de verilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan corona virüsü salgını döneminde uygulanmak üzere ilave istihdama ucuz kredi müjdesi vermişti. Kredi hakkında öğrenilenlere göre, küçük ölçekli işletmelerin likidite sıkıntısını karşılamak ve istihdamı desteklemek için ilave olarak işe aldıkları sigortalılar için ödemeleri gereken sigorta primleri kullandıkları kredi faiz veya kâr payı bakiyesinden düşecek. Ayrıca prim, idari para cezası, gecikme cezası borçlarını tecil ettiren, yapılandıran, taksitlendiren işverenler de kredi imkanından faydalanabilecekler.

Pandemi döneminde istihdamı korumak için destekler açıklanmıştı. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan ucuz kredi açıklamasında bulunmuştu. Sabah’tan Hazal Ateş’in haberine göre, paket ile 100 bin istihdam sağlaması bekleniyor. 50’nin altında işçi çalıştıran 714 bin işletmenin ise krediden faydalanması bekleniyor. Öte yandan prim, idari para cezası, gecikme cezası borçlarını tecil ettiren, yapılandıran, taksitlendiren işverenler de krediden yararlanabilecek.

SGK kontrol edecek

İşverenlerin ilave olarak işe aldıkları sigortalılar için ödemeleri gereken sigorta primleri 30 Haziran 2022’ye kadar kullandıkları kredi faiz veya kar payı bakiyesinden düşecek. Konu hakkında değerlendirmede bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem, “Burada sektör ayırımı yok. Bu kapsamdaki bütün işletmeler faydalanacak, tabii yalnız ilave istihdam şartıyla. İşletmeler ilave 1 kişi aldığında kredi talebinde bulunacak, bunu bir sene çalıştıracak, 12 ay sigorta primini ödeyecek. SGK kontrol edecek.

Bir senenin sonunda Kredi Garanti Fonu’na bildireceği uzun vadeli çektiği kredideki faizden düşülecek” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version