Cumhurbaşkanı onayladı: İpek Yolu yeniden hayata geçiyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayıyla Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu projesinde önemli bir anlaşma hayata geçiyor. Bu stratejik adım, Avrupa ile Çin arasındaki yük taşımacılığının kesintisiz devam etmesini sağlayarak Asya’dan Avrupa’ya ürünlerin ulaşım süresini 15 güne indiriyor.

Gümrük işlemlerinde kolaylık

Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan arasındaki BTK Demiryolu Projesi kapsamında gümrük transit işlemlerinin kolaylaştırılmasına yönelik önemli bir adım atıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan anlaşma, gümrük işlemlerinin hızlandırılmasını amaçlıyor ve eşya ile taşıtların gümrük kontrolünde yakın iş birliği öngörüyor.

Avrupa ile Çin arasındaki bağlantı 15 güne düşecek

BTK Demiryolu Projesi, Avrupa ile Çin arasındaki yük taşımacılığının kesintisiz devam etmesini sağlıyor. Bu proje, Asya’daki ürünlerin Avrupa’ya ulaştırılma süresini 15 güne kadar indirerek önemli bir lojistik avantaj sağlıyor.

BTK Demiryolu Projesi, Türkiye’den başlayarak Kafkasya, Orta Asya ve Çin arasındaki kesintisiz ulaşım girişimi olan Orta Koridor’un bir ayağını oluşturuyor. Bu proje, tarihi İpek Yolu’nun yeniden hayata geçirilmesine önemli bir katkı sağlıyor.

 

 

 

Exit mobile version