Cumhurbaşkanı Önderliğinde Gerçekleşen YAŞ Toplantısında Hangi Kararlar Alınacak?

Yüksek Askeri Şura (YAŞ), Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’na bağlı olarak Ankara’da barış zamanlarında görev yapmak üzere oluşturulan kuruldur. Yaklaşık 2 saat süren ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yönettiği Yüksek Askeri Şurası toplantısı sona erdi. YAŞ toplantısı basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

YAŞ toplantısına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz katıldı.

YAŞ Üyeleri Toplantı Öncesi Anıtkabir’deydi

Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan:

“Aziz Atatürk, Yüksek Askeri Şura üyeleri olarak 2021 yılı toplantısı vesilesiyle bir kez daha huzurunuzdayız. Türkiye Cumhuriyeti’ni işaret ettiğin şekilde muasır medeniyetler seviyesinin de üstüne çıkarmak için mücadelemizi sürdürüyoruz. Tüm dünyayı derinden sarsan koronavirüs salgınına rağmen Türkiye, ekonomiden savunmaya, üretimden sağlığa kadar pek çok alanda önemli başarılara imza atmaktadır. Bu süreçte Türk Silahlı Kuvvetleri, yurt içinde ve yurt dışında icra ettiği başarılarla operasyonlarına, milletimize güven aşılamak suretiyle devam ediyor. Ruhun şad olsun.”

Toplantıda Alınan Kararlar

Üst rütbeye terfi edecek, emekliye ayrılacak general ve amiraller belirlenecek. Yaş haddinin yanı sıra bekleme süresini henüz doldurmayan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in görevine devam etmesi kararlaştırıldı.

Ayrıca toplantıda alınan bir diğer karar ise  yaş haddini dolduran Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar’ın durumu da değerlendirmeye alınacak.

2020 yılında gerçekleşen YAŞ toplantısında görev süreleri birer sene uzatılan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile ilgili karar verilecek.

YAŞ toplantısında alınacak kararlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayının ardından uygulamaya konulacak.

Exit mobile version