Gündem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan talimat verdi: Pazartesi günü başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kentsel dönüşüme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum tarafından yapılan açıklamalarda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Pazartesi günü 140 bin metrekarelik alanda çok önemli bir kentsel dönüşüm projesini başlatacaklarını açıkladı.

Türkiye’de kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda Üsküdar’da incelemelerde bulunan Bakan Kurum çok önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum İstanbul’daki kentsel dönüşüm projesine ilişkin açıklamasında, “Üsküdar, Ferah Mahallesi, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi ve Küplüce Mahallesi’nde 140 bin metrekarelik alanda çok önemli bir kentsel dönüşüm projesini belki de İstanbul’un en büyük kentsel dönüşüm projelerinin biri olacak süreci Pazartesi günü itibariyle Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla başlatıyoruz” ifadelerini kullandı.

Validebağ Projesi hakkında bilgilendirmede bulundu

İstanbul Validebağ’daki Koru Düzenleme Rehabilitasyon Projesi hakkında da bilgilendirmelerde bulunan Bakan Kurum, “Biliyorsunuz Validebağ tam anlamıyla 354 bin metrekarelik bir alanda oluşuyor. Bu alanda tescilli ağaçlarımızın, tescilli yapılarımızın korunduğu bir rehabilitasyon projesi gerçekleştireceğiz.

Üsküdar Belediyemizle birlikte yürüteceğimiz projede, yaklaşık 30 milyon lira yapım bedeli olacak. Yüzde 50’sini Bakanlığımız hibe, kalanını da kredi desteği vermek suretiyle Üsküdar Belediyemizle bu projeyi yürüteceğiz. İçinde o doğal güzellik de tescilli ağaçların altında bütün alanın rehabilitasyonunun yapıldığı bir alanımız. 354 bin metrekarelik alanımızı da İstanbul’umuza kazandırmış olacağız. Validebağ Projemiz de şimdiden İstanbul’umuza, Üsküdarlı hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun.” Açıklamasını yaptı.