Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan TURKOVAC açıklaması!

Ülkemizde aşılama çalışmalarına başladığımız günden bugüne kadar çift dozu da toplam 51.931.396 kişi koronavirüs aşısı oldu. Aşılamanın hız kazandığı, vefat ve hasta sayısının düşmeye başladığı şu günlerde ülkemizde yerli aşı çalışmaları devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kütüphane Söyleşileri’ nde öğrenciler ile bir araya geldi. Önemli açıklamaları arasında koronavirüs ve TURKOVAC ‘da vardı.

Ülkemizde yerli aşı çalışmaları devam ediyor. Koronavirüs ile savaşmaya devam ederken bilim insanlarından güzel haberler geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz hafta yerli aşının adının TURKOVAC olduğunu belirtmişti. Doktora öğrencileri ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs’ e ilişkin bazı açıklamalarda bulundu:

“Havalar artık güzelleşti. Bu yaz mevsimi ile beraber Koronavirüs sürecini de sağlığımız için bir sinyal olarak görüyorum. Vakalar azalıyor, vefat sayıları düşüyor, bunlar güzel haberler. Yatırımlar noktasında, attığımız adımlar noktasında performansımızı yükselttiğimiz bir döneme girdik. Farkındayız, bir bıkkınlık, bezginlik olabilir. YKS imtihanları da yapıldı, tüm yavrularımıza başarılarla dolu netice ve arzu ettikleri yerlere girme imkanını Rabbim kendilerine inşallah lütfeder”

Turkovac bizim önemli bir sınavımız olacak. Hedefimiz eylül-ekim gibi netice almak. Bazı üniversitelerimizin bu konuda çalışmaları var. TÜBİTAK’ın bu işi takibi söz konusu. Kararlıyız ve eylül-ekim gibi buradan bir netice alalım istiyoruz.”

“Hocalarımızın bu konudaki iddiaları siyasetçi olarak bizi de ümitlendiriyor. Bize düşen neyse hepsini yapmaya kararlıyız. Bütün laboratuvar çalışmaları devam ediyor. Deneyler yoğun şekilde devam ediyor. İthal aşılar noktasında da 50 milyona yaklaşmış durumdayız.”

“Özellikle aşıya olan güvenin arttığını göstermesi bakımından çok önemli bu da. İlk zamanlar aşıdan ürkme vardı, aşıya yaklaşım sıkıntılıydı. Ama bu artık ortadan kalktı. Yaş seviyesini de düşürüyoruz.” şeklinde ifade etti.

Exit mobile version