Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz memur ve emekli zamlarıyla ilgili oran verdi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yeni yılda uygulanacak asgari ücret ile emekli maaşlarına yönelik açıklamalarda bulundu. Asgari ücrette enflasyonu dikkate alacaklarını belirten Yılmaz, emekli maaşlarında ise düşük ücret alanları gözetici bir yaklaşım sergileyeceklerini ifade etti. Yılmaz, “Memur ve emeklisine yüzde 50 civarında bir artış öngörüyoruz. Elimizden gelen tüm imkanlarla emeklilerimizin yanında olacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TRT Haber canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve soruları yanıtladı. Asgari ücret konusunu değerlendiren Yılmaz, enflasyon ve memur maaşlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

“Enflasyon düşüş eğiliminde”

Yılmaz, Türkiye’nin büyüme ve reel ekonomide başarılı olduğunu belirterek, enflasyonla mücadelenin önemine vurgu yaptı. Enflasyondaki düşüş eğilimine dikkat çeken Yılmaz, gelecek yıllarda enflasyonun tek haneli rakamlara düşmesini öngördüklerini ifade etti. Konut fiyatları ve kiralarındaki artışın hız kaybettiğini belirten Yılmaz, konut arzının artırılması gerektiğini söyledi.

Yatırımların ve ihracatın önemine değinen Yılmaz, Türkiye’nin uluslararası doğrudan yatırımlardan daha büyük pay alması için çeşitli tedbirler aldıklarını açıkladı. Yatırım klimini iyileştirme ve öngörülebilirliği artırma hedefiyle çalıştıklarını belirten Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin yeni stratejisini 2024’ün başında ilan edeceklerini söyledi.

“Asgari ücrette denge sağlanacak”

Asgari ücrette yapılacak artışa ilişkin soruya cevap veren Yılmaz, işçi alım gücünü koruma ve işverenlerin istihdamını devam ettirebilmesi için denge sağlamaya çalışacaklarını ifade etti. Memur maaşlarına yönelik de toplu sözleşme gereği artışlar olacağını belirten Yılmaz, memur ve emeklilere yüzde 50 civarında bir artış öngördüklerini açıkladı. Yılmaz, emekli sayısındaki artışın da bu artışa etki edeceğini vurguladı.

Bütçenin deprem yükü altında olduğunu, dünya genelinde büyüme ve ticaretin zorlu olduğu bir dönemde ellerinden gelen imkanlarla emeklilerin yanında olacaklarını ifade eden Yılmaz, bu süreçte dengeyi koruyarak düşük gelir gruplarını gözetici bir yaklaşım sergileyeceklerini belirtti.

 

Exit mobile version