Ekonomi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan emekli maaşlarına zam açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emekli maaşları ve ekonomik konulara dair önemli açıklamalarda bulundu, bu açıklamalar ülkedeki milyonlarca emekli tarafından merakla bekleniyordu.

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği açıklama Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan geldi. Emekli aylıklarına ilişkin soruları yanıtlayan Yılmaz, en düşük emekli maaşı ile ilgili de açıklama yaptı. Yılmaz’ın SSK, Bağkur ve memur emekli aylıkları için ‘denge’ vurgusu dikkat çekti. Öte yandan Yılmaz, “Kiralarda yüzde 25 sınırı kalkacak mı?” sorusuna da yanıt verdi.

Yılmaz, SSK, Bağkur ve memur emekli aylıklarında denge sağlanması için yapılacak kanuni düzenlemelere vurgu yaptı. En düşük emekli maaşı alanlara odaklanacaklarını ve bu konuda çalışmaların sürdüğünü belirterek, “En düşük emekli maaşı olan 7 bin 500 lira için ne yapabileceğimizi çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde Kabine’de ele alınacak. Emeklilerin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. Yılmaz, emeklilere yönelik desteklerin devam edeceğini vurgulayarak, “Bugüne kadar çalışanların, emeklilerin yanında olduk; bundan sonra da olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kira atışlarında yüzde 25 sınırı devam edecek mi?

Cevdet Yılmaz, kira artışlarındaki yüzde 25 sınırının kaldırılması konusunda net bir karar olmadığını ifade etti. 2024’ün dezenflasyon yılı olarak değerlendirildiğini ve çözümün enflasyonu düşürmek olduğunu belirtti. “Evlerde yüzde 25 kira limiti; bunu tartışıyoruz zaman zaman. Burada asıl olan, enflasyonu düşürmek tabii, enflasyonu düşürürseniz bu tür konulara da çok fazla ihtiyacınız kalmaz” diye konuştu.

“Kıdem tazminatı için en iyi çözüm bulunacak”

Kıdem tazminatı konusunda net bir tavrın olduğunu belirten Yılmaz, işçi, işveren ve kamu arasında uzlaşma sağlanması durumunda çerçeve belirlenebileceğini ifade etti. Bu konuda mümkün olan en iyi çözüm için çalıştıklarını dile getirdi.

Kur korumalı mevduattan kademeli çıkış

Cevdet Yılmaz, kur korumalı mevduatın kademeli bir şekilde çekilmeye devam edeceğini ve bu çıkışın finansal piyasalarda risk oluşturmaması için dikkatli bir strateji izlendiğini belirtti. “2024 sonlarına doğru kur korumalı mevduattan daha az bahsedileceğiz” dedi. Bu çerçevede kademeli bir çıkış stratejisi izlendiğini ve piyasalarda istikrarın sağlanmaya çalışıldığını ifade etti.