Gündem

Cumhurbaşkanı’ndan Bakanlara çalışan emeklilere ikramiye için talimat

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, Cumhurbaşkanı tarafından çalışan emeklilere 5 bin lira ikramiye verilmesi için detaylı bir çalışma talimatının Bakanlara verildiğini açıkladı. İkramiye, Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yılı dolayısıyla bir defaya mahsus olarak verilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki açıklamasında, çalışmayan emeklilere yönelik olan 5 bin liralık ikramiyenin, çalışan emeklilere de verilmesi yönünde bir adım atılması kararı gündemde. Abdullah Güler, bu konuda Cumhurbaşkanı’nın talimatıyla detaylı bir çalışmanın başlatıldığını belirtti.

Çalışan emekliler itiraz etmişti

Ancak, milyonlarca emekliyi hayal kırıklığına uğratan ikramiye düzenlemesi nedeniyle özellikle çiftçiler, küçük esnaf ve kısa süreli çalışan emeklilerin mağduriyet yaşadığı belirtiliyor. Bu durum, özellikle köylerde faaliyette bulunmayan ancak işyeri görünen emeklilerin yanı sıra, kısa süreli çalışmaları nedeniyle ikramiyeden mahrum kalan emekliler arasında da eleştirilere yol açtı.

Bu mağduriyetin giderilmesi için tebliğ ya da yönetmeliklerin yeterli olmayacağı ifade ediliyor. Sorunun çözümü için TBMM’ye yeni bir yasa teklifi sunulması veya torba yasa tekliflerine emeklilerle ilgili bir madde eklenmesi gerektiği belirtiliyor. Ayrıca, ikramiyeden yararlanamayacak emeklilerin adil bir şekilde belirlenmesi ve bu durumun liste halinde açıklanması gerektiği vurgulanıyor. Aksi takdirde, yeni mağduriyetlerin ortaya çıkabileceği kaydediliyor.