Cumhurbaşkanlığı, Ayasofya’nın ibadete açıklaması kararına itiraz etmiş!

Danıştay'ın Ayasofya'nın müze yapılması hakkında verdiği iptal kararına karşı Cumhurbaşkanlığı'nın temyiz yoluna başvurduğu ortaya çıktı.

Danıştay 10’uncu Dairesi, 10 Temmuz’da yayımladığı bir kararla, 24 Kasım 1934 tarihli Ayasofya’nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair kararı iptal etmişti.  Alınan bu iptal kararının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aysofya’nın ibadete açılmasını ve Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilmesini öngören Cumhurbaşkanlığı Kararı’nı imzalamıştı. Bu gelişmelerin üzerine Ayasofya’da ilk namaz 24 Temmuz Cuma günü kılınmıştı.

Jurnal Türkiye’nin haberine göre davada, ‘davalı’ sıfatıyla bulunan Cumhurbaşkanlığı’nın Ağustos ayında Ayasofya’nın tekrar müze olması için bu karara itiraz ederek temyiz yoluna başvurduğu ortaya çıktı. Yapılan habere göre, Uyap sistemi üzerinden yayınlanan ve herkese açık bir şekilde yapılabilen sorgulamada “Dosyanın Son Aşaması” bölümündeki dosyanın, 19 Ağustos tarihinden itibaren tetkik hakimi tarafından ilk inceleme yapılmak üzere sıraya alındığı görüldü.

 

 

Exit mobile version