Gündem

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın canlı yayında açıkladı: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Vladimir Putin yarın görüşecek

Bugün itibariyle 10. gününe giren Rusya-Ukrayna savaşından gelişmeler gündeme gelmeye devam ediyor. Rusya’nın Ukrayna’yı işgal harekatında taraflar arasında barışçıl bir görüşme beklenirken, Türkiye’nin ve NATO’nun ortaya koyacağı tavırlar merak ediliyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Ukrayna’nın durumu hakkında Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı NTV canlı yayınında yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yarın da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüşeceğini açıkladı.

Erdoğan ve Putin Yarın Görüşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ukrayna lideri Zelenskiy, dün telefon görüşmesi gerçekleştirmiş ve Ukrayna’nın durumu ele alınmıştı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, bugün NTV canlı yayınında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin’in yarın telefon görüşmesi gerçekleştireceğini açıkladı. İbrahim Kalın açıklamasında “Biz bu görüşmelerin mutlaka olumlu etkisinin olacağına inanıyoruz. Sahada yaşananları 10 gündür görüyoruz, sivillerden, askeri kayıplardan bahsediyoruz” sözlerini dile getirdi. Kalın açıklamalarının devamında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Putin ile görüşmesindeki mesajlarına ilişkin bilgiler de verdi.

İbrahim Kalın, Erdoğan’ın Mesajlarını İletti

İbrahim Kalın açıklamalarında “Bütün bölgede, Karadeniz’de, Doğu Avrupa’da gerilim yaşanıyor. Bu tabloyu görüp karar vericilerin makul adımlar atması gerekiyor. Kremlin’den bu yönde gelen mesajları olumlu karşılıyoruz ama somut adım atılması için de daha fazla zaman kaybına tahammülümüz yok. Bu savaşı derhal durdurun, insani koridor oluşturalım. Cumhurbaşkanımızın mesajları bu yönde olacak” sözlerine yer verdi. Kalın açıklamasında ayrıca “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin’e görüşmelerin Türkiye’de olabileceğini söyleyecek” dedi.

Zelenskiy: Erdoğan’a Desteği İçin Minnettarım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yarın gerçekleştireceği telefon görüşmesinin bölgede ne tür etkileri olacağı takip edilecek. Dün Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile telefon görülmesi gerçekleştirmişti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, söz konusu görüşmede Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı ve son gelişmeler masaya yatırıldı. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşme sonrası yaptığı açıklamada “Erdoğan’a desteği için minnettarım” sözlerini dile getirdi. Yarın gerçekleştirilecek olan Erdoğan – Putin görüşmesinden sonra Rusya kanadından görüşmeye ilişkin bir açıklama gelip gelmeyeceği, gelirse hangi yönde geleceği takip edilecek.