Cumhurbaşkanlığı’ndan açıklama: Artık bu hizmet e-devlet üzerinden verilecek!

Türkiye’de bir çok kamusal hizmet e-Devlet üzerinden yapılmaya başlandı. Bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç önemli açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada, kayıtlı okul hizmetinin e-Devlet Kapısı üzerinden verilmeye başlandığı bildirildi.

Binlerce veliyi ilgilendiren önemli bir açıklamada bulunuldu. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç AA muhabirine önemli bilgilendirmelerde bulundu. Koç açıklamalarında, birinci ve 5’inci sınıfa başlayacak çocuklarının kayıtlarını, MERNİS-Ulusal Adres Veri Tabanı’nda yer alan güncel ikametgah adreslerine göre yaptırabileceğini ifade eden Koç, kayıt bölgelerinde yer alan resmi okulların sorgulanmasının e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirilebileceğini söyledi.

Koç tarafından yapılan açıklamalarda şöyle denildi:

“Velilerimiz artık çocuklarını hangi okula kayıt yaptırabileceklerini bu hizmet sayesinde görebilecek. Yeni başlayacak eğitim öğretim yılı için kayıt yaptırılacak kurumun adına, sınıf bilgilerine, adresine, telefon bilgilerine buradan ulaşılabilecek.”

MEB ise bugün yaptığı açıklamada, ilk ve ortaokula başlayacak öğrencilerin adrese dayalı kayıtları Bilgi İşlem Genel Müdürlüğünce yapıldığını duyurdu. Veliler, e-devlet kapısı sisteminden İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama (e-Kayıt) hizmet başlığından, çocuklarının yerleştirildiği okulu öğrenebilecekler.

Exit mobile version