Cumhurbaşkanlığı’ndan flaş karar: Artık Volkswagen araba kullanılmayacak!

Türkiye’de önemli bir pazara sahip olan Volkswagen’in Manisa’da kurulması planlanan fabrika planını iptal ettiği öğrenilmişti. Bunun üzerine Cumhurbaşkanlığı‘nın flaş bir karar aldığı öğrenildi. İddialara göre, Cumhurbaşkanlığı bakanlıklara Volkswagen’in kamu kurumunda makam arabası olarak kullanılmaması talimatı verdi.

Geçtiğimiz hafta Manisa’da kurulması ve istihdam sağlaması beklenen Volkswagen’den beklenmedik bir açıklama gelmişti. Volkswagen yöneticisi Herbert Diess tarafından yapılan açıklamaya göre, kurulması planlanan fabrikanın iptal edildi.

Ford ve Toyota’ya öncelik verilecek

Bu açıklamanın ardından Cumhurbaşkanlığı kararıyla Volkswagen ve Audi’nin kamu kurumunda makam arabası olarak kullanılması yasaklandığı öğrenildi.

Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre, Cumhurbaşkanlığı tarafından Bakanlıklara verilen talimat ile Volkswagen Passat modelinin peyderpey Renault’a öncelik verilmek kaydıyla Ford ve Toyota markalarıyla değiştirilmesi istendi. Üst model kiralamalarda ise Renault Talisman ve Ford Mondeo modellerin tercih edileceği belirtildi.

Exit mobile version