Magazin

Cüneyt Arkın’ın Herkesten Sakladığı Kızı 1968 Yılında Kaleme Aldığı Bir Mektup ile Gün Yüzüne Çıktı!

Önceki akşam hayata gözlerini yuman Cüneyt Arkın, ebedi istirahatine uğurlandı. Ünlü sanatçının iki oğlunun olduğu biliniyordu. Ancak bir kızı da olduğunu ise seneler boyunca saklamıştı. İlk evliliğini yaptığı Güler Mocan’dan bir kızı çocuk sahibi olan Cüneyt Arkın, çok uzun yıllar boyunca kızı ile görüşmemiş. 1968 yılında bir mektup kaleme alan ünlü sanatçı, duygusal mektubunu kızı Filiz’e yazmış.

85 Yaşında Hayata Gözlerini Yumdu!

Evinde aniden rahatsızlanan Arkın, hastaneye kaldırılmış ancak sağlık ekiplerinin tüm çabalarına rağmen kurtarılamamıştı. 85 yaşında hayata gözlerini yuman Cüneyt Arkın, Teşvikiye Camii’nde kılınan öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Eşi Betül Cüreklibatır ile çocukları gelen taziyeleri kabul etti. Cenaze törenine büyük bir katılım sağlandı. Hem siyaset dünyasından hem de sanat camiasından pek çok ünlü isim Cüneyt Arkın’ı son yolculuğuna uğurlamak için orada hazır bulundular. Cüneyt Arkın’ın hayat arkadaşı Betül Cüreklibatır gözyaşlarına hakim olamadı.

Sır Gibi Sakladığı Kızı Filiz

Cüneyt Arkın, hayatta olduğu süre boyunca 2 oğlu ile birlikte sık sık poz verir ve objektiflerin karşına geçerdi. Ancak Cüneyt Arkın’ın bir sır gibi sakladığı Filiz isminde bir kızı daha varmış. 1964 yılında tıp fakültesinden sınıf arkadaşı olan Güler Mocan ile evlenen Cüneyt Arkın, 1966 yılında kızı Filiz’i kucağına almıştı. Ünlü oyuncunun yaklaşık olarak 50 sene boyunca kızı ile görüşmediği ortaya çıktı.

1968 yılında kızına bir mektup yazan Cüneyt Arkın, annesi Güler’in kendisini göstermediğini ve onu çok özlediğini anlatan uzun ve duygu yüklü bir mektup yazmıştı. Bu mektup ile Cüneyt Arkın’ın iki oğlunun yanı sıra ilk evliliğinden bir kızının olduğu ortaya çıktı.