Kamu

Danıştay Genel Sekreterliği lise mezunu personel alacak: 35 yaşını bitirmemiş olanlar başvurabilir!

Danıştay Genel Sekreterliği, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden personel alımı yapacağını duyurdu. Lise mezunu adayların başvurabileceği bildirildi. İŞKUR üzerinden yayınlanan ilana 35 yaşını doldurmamış olanlar başvurulabilir.

Danıştay Genel Sekreterliği İŞKUR aracılığı ile başvuru yapacak. Temizlik görevlisi kadrosu için yapılacak olan ilana İŞKUR üzerinden başvurulabilecek. 9 Ağustos tarihinde yayınlanan ilana başvurular yarın yani 13 Ağustos tarihinde sona erecek.

Başvuru şartları

1) 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye’de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak.
2) Kamu haklarından mahrum olmamak.

3) Son başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olmak.

4) Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

5) Kamu kurum ve kuruluşlarından herhangi bir sebeple görevinden veya mesleğinden ihraç edilmemiş olmak.
6) Erkek adaylar için askerlik ile ilişiği olmamak. (yapılmış, tecilli veya muaf olmak)

7) Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak.

8) Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması sonucu olumlu olmak.

9) İşe alınmada öncelik hakkına sahip olan adaylar için yukarıda anılan Yönetmeliğin 5’inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelik durumlarını gösterir belgeye sahip olmak.

10-)Görevini yapmaya engel olacak sağlık sorunu bulunmamak,

11-)Sınav ilan tarihi itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak.

İŞKUR ÜZERİNDEN BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ.